Data publicării:

Vrei să devii polițist? Sfatul lui Bogdan Despescu (MAI): Cel mai important lucru

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Poliția Română
Sursa foto: Facebook Poliția Română
Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a venit cu sfaturi importante pentru tinerii care vor să intre în rândurile structurilor MAI.

Invitat la DC News, la emisiunea „Culisele Justiție“, Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a venit cu sfaturi importante pentru tinerii care vor să acceadă în rândurile structurilor de Poliție din Ministerul Afacerilor Interne.

„Ce vă doriți pentru viitor? La ce vă gândiți în plus în viitor (n.r. pentru MAI)?“, a întrebat jurnalista Laura Duță.

„Sunt multe aspecte de abordat, dar cel mai important, din punctul meu obiectiv de vedere, este de a dezvolta și a îmbunătăți resursa umană. Vorbim aici de o resursă cu experiență redusă, cu un schimb rapid de generații. În aproape 3 ani au plecat 31.000 de cadre. Au venit cu 6.000 mai puțin.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Măsuri care vizează toți angajații MAI. Despescu: Test obligatoriu. Cine nu se supune... ne pare rău. Nu putem fi colegi / video

Niciodată cei 25.000 nu se vor compara, din punct de vedere al experienței, cu cei 31.000 care au plecat. Putem să facem eforturi enorme, dar nu avem cum să acoperim această lipsă de resurse umane. De aceea, obiectivul principal este de a atrage cât mai mulți candidați.

Sfatul meu pentru tinerii care vor să acceadă în rândurile MAI este simplu: Dacă vrei să devii polițist, trebuie să te gândești dacă vrei să faci bine cuiva. În Poliție nu înseamnă că trebuie să faci rău. Trebuie să vii în Poliție ca să ajuți pe cineva.

În SUA se vorbește că polițistul este cel care scoate gunoiul din societate din punct de vedere al celor care comit infracțiuni sau fapte în afara legii.“, a spus, la DC News, Bogdan Despescu.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Toleranță zero pentru consumul de droguri la volan. Despescu (MAI) arată performanțele instituției în 2023 / video

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel