Vrei să ai întotdeauna o casă curată și parfumată? Pregătește acest amestec și pune-l pe covoare și canapea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Vrei să ai întotdeauna o casă curată și parfumată. Pregătește acest amestec și pune-l pe covoare și canapea. Sursa - pixabay.com
Vrei să ai întotdeauna o casă curată și parfumată. Pregătește acest amestec și pune-l pe covoare și canapea. Sursa - pixabay.com
Este esențial să te asiguri că ai întotdeauna o casă curată și parfumată.

În magazine, există zeci de remedii,cu care poți obține rezultate excepționale, iar casa ta va mirosi frumos. Dar poți crea acasă un produs ieftin și eficient.

Pentru a oferi întregii case, în special podelelor, covoarelor, fotoliilor și canapelelor un parfum minunat, trebuie doar să urmezi acești pași simpli.

Mai întâi, se ia un castron, în care se pun două linguri de bicarbonat de sodiu și o jumătate de lingură de sare. 

Desfundă scurgerea fără ajutorul instalatorului: ai nevoie de un produs pe care îl folosești, zilnic, în bucătărie 

Amestecă bine cele două ingredientele și adaugă câteva picături de ulei esențial după preferințe. Acest produs natural este capabil să dea suprafețelor un miros deosebit. Ai grijă să nu exagerezi cu  dozele, pentru că riști să faci un produs cu un miros prea puternic și stânjenitor.

Dacă dorești, poți  combina mai multe uleiuri esențiale împreună. Sfatul nostru este să torni  aproximativ 10 picături. În acest moment, este esențial să amesteci bine toate ingredientele, ca să nu rămână bulgări. La final, pune amestecul printr-o sită și presoară-l pe canapele, fotolii și covoare.

Pudra se lasă să acționeze aproximativ 20-30 de minute, apoi se adună cu un aspirator. Dacă rămân mici urme pe covor sau canapea, nu-ți face griji!

Vei simți deja un miros plăcut și o senzație de curățenie. Dacă dorești, mai poți utiliza o cârpă mică din microfibră, înmuiată în apă, pentru a aduna toate reziduurile.

 

Trucuri geniale pentru o casă parfumată cu ajutorul caloriferelor fierbinți

 

Pentru a parfuma casele, gospodinele recurg la produse pe care le achiziționează din magazine. Spre exemplu, cumpără difuzoare de aromaterapie sau deodorante speciale pentru interior. Fiecare soluție presupune, însă, o cheltuială care, în realitate, poate fi evitată. Dar știți că se poate difuza un miros plăcut în mediul casei înconjurător, folosind caloriferele fierbinți? Să aflăm cum.

Cum se îngrijesc orhideele ​​iarna. Secretul care salvează plantele

În această perioadă rece, frigul ne obligă să pornim încălzirea în casă pentru a avea o temperatură ideală. În acest fel, umiditatea și mucegaiului de pe pereți vor fi contracarate. Însă, pe lângă faptul că ne încălzesc, caloriferele ne pot ajuta și să parfumăm casele.

Iată trei trucuri pe cât de simple, pe atât de ingenioase, pentru a parfuma casa.

 

Coaja fructelor citrice. Cele mai ideale sunt cojile de portocale și mandarine, deoarece emană un miros plăcut și foarte puternic.

Eventual, dacă am stors o lămâie pentru a obține sucul, putem folosi coaja ei. Așa că, pur și simplu, trebuie să punem coaja pe calorifer. Partea interioară a cojii, adică cea albă, trebuie să fie în contact cu caloriferul fierbinte. Căldura va face ca parfumul de portocale, mandarină sau lămâie să se răspândească în toată încăperea. Este, de asemenea, o modalitate inteligentă de a recicla cojile de fructe, înainte de a le arunca.

Îndepărtează rapid calcarul. O poți face în cinci minute cu aceste ingrediente simple

Prosoapele. Putem parfuma camerele, așezând un prosop parfumat pe calorifer. Putem folosi un prosop care tocmai a fost scos din mașina de spălat și miroase a balsam. În acest fel, căldura va usca rapid materialul textil și îi va răspândi parfumul. Alternativ, putem pune pe calorifer un prosop umezit cu câteva picături de ulei esențial.

Uleiurile esențiale. Esențele parfumate care ne pot ajuta să ne parfumăm casele. Putem pune și câteva picături direct pe caloriferul fierbinte sau într-un pahar cu apă, care trebuie pus pe calorifer.

În acest mod, mirosul plăcut al uleiului se va răspândi în toată casa. Putem alege un ulei esențial care ne place și care are și proprietăți relaxante, precum uleiul esențial de lavandă.

Mirosul uleiului esențial de lemn de santal ajută la calmarea anxietății, iar uleiul de eucalipt ameliorează simptomele răcelii. Așadar, iată 3 trucuri geniale pentru a ne parfuma casele. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel