„Vreau să dispară hârtiile din Poliție”. Comisarul-șef Cătălin Mihai: Avem pregătire polițienească similară cu Spania
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Comisarul-șef Cătălin Mihai, șef Serviciu Pregătire Profesională, ne-a spus că un mare pas pentru Poliția Capitalei este digitalizarea completă. 

Schimbul de experiențe este o piesă importantă în dezvoltarea sistemelor complexe de orice fel. Acesta este și cazul unor membri din cadrul Poliției Române. Comisarul-șef Cătălin Mihai, șef Serviciu Pregătire Profesională, a fost prezent în platoul DC News, la emisiunea „Culisele Justiției” - realizată de Laura Duță, și ne-a vorbit despre încercările Serviciului său de a convinge autoritățile de necesitatea mai multor cartușe, dar și poligoane, ce trebuie alocate polițiștilor din Capitală.

Mai mult, invitatul nu primește feedback tocmai rău și spune că eforturi se fac. „Cărămidă cu cărămidă” se vor face lucrurile - spune acesta.

„De curând am fost într-o misiune în Spania, la o școală de poliție. Au o academie foarte bine organizată unde am avut un schimb de experiență. Cu surprindere, am observat că pregătirea practică și nivelul de pregătire din România este foarte ridicat și cam ce făceau ei facem și noi. Am avut multe de învățat de acolo, mai ales în ce înseamnă organizarea. Ne adaptăm și noi, iar colegii mei din SIAS au multă experiență din străinătate.

Noi am accesat, la nivelul Poliției Capitalei, cam toate poligoanele care există în București. Adică folosim poligonul Jandarmeriei, MApN-ului, Academiei de Poliție, însă nevoia de pregătire din cadrul Poliției Capitalei este enormă. Știu că există demersuri în sensul deschiderii unui nou poligon prin accesarea unor fonduri europene. Știu că se fac eforturi, noi așteptăm să vedem.

Eu n-am primit niciun feedback negativ în ceea ce privește necesitatea construirii unor astfel de centre de pregătire. De unde am plecat noi și ce facem acum - e o diferență exponențială. Numărul de cartușe alocat polițiștilor este unul mult mai mare. Noi încercăm să explicăm și să ne dăm punctul de vedere pe numărul de sesiuni de tragere, dar oarecum suntem blocați momentan de numărul mare de polițiști și partea de logistică. 

Pași se fac, este progres. Nu aș vrea să merg în partea pesimistă. În fiecare zi se pune câte o cărămidă.”, ne-a spus comisarul-șef Cătălin Mihai, șef Serviciu Pregătire Profesională.

Digitalizarea Poliției Române

„Eu sunt pasionat de tehnologie. Sunt fan. La nivelul Poliției Capitalei s-au dezvoltat aplicații informatice care gestionează evaluarea pregătirii. Știu că există un proiect care va începe la Constanța, proiect pilot de e-learning, în care vor fi postate teme de pregătire, cât și forme de evaluare. La nivelul Poliției Capitalei, suntem în proces de achiziționare a unui poligon virtual, care creează diverse situații operative. Ne vom putea plimba prin orice secție de poliție și să exersăm diverse situații tactice. Îmi doresc să dispară absolut toate hârtiile, sunt pe digitalizare.”, ne-a precizat comisarul-șef Cătălin Mihai, șef Serviciu Pregătire Profesională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel