Vrancea: Oprişan propune acordarea de diplome de onoare pentru focşănenii care au salvat viaţa a trei copii
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Marian Oprişan, a propus, miercuri, acordarea de diplome de onoare a judeţului pentru Alexandru Puiu şi Florin Sebastian Drăgan, doi focşăneni care au salvat de la înec trei copii, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei. 

Decizie preşedintelui CJ Vrancea vine ca urmare a faptului că majoritatea consilierilor judeţeni a respins, în şedinţa de marţi, prin vot secret, proiectul privind acordarea titlului de cetăţean de onoare al judeţului Vrancea pentru Alexandru Puiu şi Florin Sebastian Drăgan.

"Văzând votul exercitat pe buletinele de vot de către consilierii judeţeni, în sensul respingerii propunerii de declarare ca cetăţeni de onoare a celor doi vrânceni, preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan a propus ca domnilor Alexandru Puiu şi Florin Sebastian Drăgan să li se acorde Diploma de onoare a judeţului Vrancea, pentru a marca, în acest mod, recunoaşterea comunităţii vrâncene pentru gestul curajos al celor doi tineri", se arată în comunicatul CJ Vrancea.

Instituţia a precizat că administraţia locală, prin reprezentanţii ei, a adus întotdeauna recunoştinţă tuturor celor care au făcut cinste judeţului. 

"CJ Vrancea a felicitat, a încurajat şi a mulţumit, pe cât s-a putut de mult, vrâncenilor care şi-au legat numele de orice forma de artă, ştiinţă, educaţie, sport, administraţie şi nu în ultimul rând celor care au dovedit umanitate şi curaj. Recunoştinţa noastră, a vrâncenilor, trebuie adresată, de asemenea, şi tuturor celor care salvează vieţi zilnic: medici, pompieri, salvamontişti, poliţişti, jandarmi şi faţă de toţi aceia care au salvat o viaţă fără ca gestul lor să fi fost consemnat public", a precizat CJ Vrancea. 

Potrivit instituţiei, hotărârile Consiliului judeţean privind persoane se adoptă doar prin vot secret, iar proiectul privind acordarea titlului de cetăţean de onoare pentru cei doi focşăneni a fost votat de 13 din cei 30 de consilieri prezenţi.

"Hotărârile Consiliului Judeţean privind persoane se adoptă doar prin vot secret. Astfel, la propunerea unui consilier judeţean adresată plenului CJ de a face cetăţeni de onoare doi vrânceni care au dat dovada de curaj într-o situaţie limită, au achiesat doar 11, respectiv 13 din cei 30 de consilieri judeţeni prezenţi. Reamintim că 'votul secret' înseamnă că alesul îşi exercită opţiunea în mod individual, sub protecţia secretului votului", a mai menţionat CJ Vrancea.

Consilierii judeţeni ai PNL Vrancea au susţinut că majoritatea PSD-ALDE din Consiliul Judeţean a respins proiectul privind acordarea titlului de cetăţean de onoare pentru cei doi focşăneni care au salvat de la înec trei copii pentru că acesta a fost iniţiat de liberali.

"Consilierii PSD şi ALDE au înţeles să nu voteze proiectul privind oferirea titlului de cetăţean de onoare al judeţului Vrancea pentru doi focşăneni, Alexandru Puiu şi Florin Sebastian Drăgan, doi vrânceni admirabili care, în 2016 şi respectiv 2018, au salvat trei oameni de la înec. (...) Fiind un proiect iniţiat de PNL, (...) proiectul nu a trecut", a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, consilierul judeţean al PNL, Cristi Irimia.

Potrivit acestuia, deşi votul a fost secret, liberalii şi-au asumat acest proiect propus chiar de ei, iar rezultatul votului nu lasă dubii în privinţa modului în care s-a votat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel