Vrancea: Premii în bani pentru aproape 300 de elevi cu rezultate la concursurile şi olimpiadele naţionale
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Aproape 300 de elevi din unităţile de învăţâmânt preuniversitar din Focşani, care au obţinut rezultate la olimpiadele şi concursurile şcolare în perioada iunie 2018 - iunie 2019, au fost premiaţi, vineri, de primărie, în cadrul sărbătorilor prilejuite de Zilele oraşului Focşani. 

Fiecare elev a fost premiat o singură dată, pentru premiul cel mai mare obţinut. S-au acordat câte 250 de lei pentru elevii care au obţinut menţiuni şi premii speciale la olimpiade, 300 lei pentru premiul III, 350 lei pentru premiul II şi câte 400 de lei pentru premiul I.

Rezultatele la concursuri au fost şi ele premiate cu câte 300 de lei premiile I în ţară şi 400 de lei în străinătate, 250 lei pentru premiul II obţinut în ţară şi 350 lei pentru cel internaţional, 200 de lei pentru premiile III şi 150 lei pentru menţiune.

Printre elevii premiaţi în acest an s-au numărat gemenii Adrian şi Alexandru Ariton, elevi în clasa a IX-a la Colegiul Naţional 'Unirea' din Focşani, care au obţinut premiul I şi medalie de aur, respectiv menţiune şi medalie de aur la olimpiada naţională de matematică şi Teodora Pavil, elevă la aceiaşi unitate şcolară, care a obţinut premiul I la faza naţională a olimpiadei de limba engleză.

De asemenea, au fost premiaţi în cadrul festivităţii şi elevii sau echipele care s-au remarcat în concursurile sportive la nivel naţional. Profesorii ai căror elevi au obţinut rezultate deosebite la olimpiade şi concursuri au primit din partea municipalităţii diplome de merit, precum şi suma de 150 de lei.

În total, au fost acordate premii în valoare de 85.400 lei pentru 289 de elevi şi 92 de profesori, sumă provenind din bugetul local al municipiului Focşani pe anul 2019. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel