Vrăjitoare din România, în Reuters. Vrăji anti-corupție, împotriva politicienilor
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Jurnaliștii Reters au realizat un material la celebra vrăjitoare Vanessa din Mogoșoaia. Potrivit sursei citate, ele folosesc puterea biților pentru a face descântece pentru persoane aflate la mii de kilometri. Mai mult, au aderat la mișcarea împotriva coupților. 

"Repetă după mine! Să fiu împreună cu cine vreau eu!", incantează o familie de vrăjitoare din România, într-un apel video cu un client din India care le-a plătit pentru a face vrăji de dragoste. Așa începe un reportaj Reuters despre modul în care vrăjitoarele din România au început să folosească internetul pentru a-și extinde aria de clienți și, evident, pentru a obține cât mai multe câștiguri financiare. Dragostea și banii nu sunt singurele pentru care fac vrăji. Mai nou, femeile s-au alăturat protestelor anti-corupție și spun că au făcut vrăji împotriva politicienilor corupți și a guvernului, în perspectiva alegerilor europarlamentare.

Vrăjitoarele conectate la tehnologie

Ședința de farmece are loc într-in șopron special decorat, aflat în grădina din spate a casei din Mogoșoaia, la 15 km de nordul Capitalei. Este doar una dintre multe consultații online pe care le acordă familia, care are și o pagină de Facebook, prin intermediul căreia transmit live tot felul de ritualuri.

"O vrajă cu-adevărat puternică poate rezolva probleme chiar de la distanță", explică Casandra Buzea, o tânără de 20 de ani, scrie Reuters. "Nu telefonul sau Facebook-ul face farmecele, ci cuvintele pe care le rostim, ritualurile pe care le facem și este suficient să ne privim în ochi pentru ca acestea să funcționeze", mai spune ea.

Puterea internetului a oferit comunității de vrăjitoare din România ocazia de a trece de la practicile lor tradiționale la lumea digitală. Vrăjitoria a fost considerată drept un obicei popular răspândit în această țară din estul Europei, fiind vorba despre 4.000 de vrăjitoare care au clienți în Europa, Asia și SUA.

Buzea spune că generația tânără este le-a concins pe femeile mai în vârstă din familie să se folosească de "puterea selfie-ului", mama sa adoptând repede noile metode. "Nimic nu s-a schimbat, ritualurile sunt aceleași, doar că acum este mult mai ușor să contactăm clienți din alte țări", povestește și Mihaela Minca, mama tinerei.

Taxe pentru vrăjile împotriva politicienilor 

Femeile refuză să spună cât de mult câștigă, însă o interpretare a cărților de tarot pornește de a 50 de euro în sus.

Vrăjitoarele au mai spus că recent și-au îndreptat atenția către politică, aderând la protestele împotriva corupției. Minca susține că a contactat online alte nouă vrăjitoare din Europa și SUA, ca să blesteme parlamentarii români pe care vrăjitoarele îi consideră corupți.

În cadrul ședinței online, grupul a oficiat un ritual împotriva "celor care nu își fac treaba, care au intenții rele, astfel încât să piardă puterea și să aibă probleme de sănătate", spune Minca, citată de Reuters.

Ea spune că intenționează să valorifice "puterea globală" a internetului pentru a influența alegerile europarlamentare de la sfârșitul lunii mai. "Vom contina ritualul până pe 25 mai. (alegerile au loc pe 26 mai-n.red). Vom performa un ritual puternic împotriva guvernului român, astfel încât pe 26 mai vom face o vrajă pentru binele țării", a mai spus femeia.

Vezi și: Jurnaliști Reuters condamnaţi la închisoare. Curtea Supremă din Myanmar a respins apelul final. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel