Vouchere de vacanță. Bogdan Trif, măsuri după ce Cîțu a cerut tăierea lor
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Florin Cîțu - Ludovic Orban
Florin Cîțu - Ludovic Orban
Ministrul Bogdan Trif a vorbit despre voucherele de vacanță oferite sectorului bugetar.

Ministrul Turismului i-a răspuns lui Florin Cîțu după ce senatorul PNL a susținut că aceste vouchere de vacanță ar trebui eliminate deoarece ele nu sunt decât o formă mascată a statului de a acorda și a susține această ramură economică fără să se facă investiții în infrastructura turistică iar principalii beneficiari sunt cei din partea de administrație publică și nu zona privată.

„Acești bani ajung în final în industria turistică. Industria turistică este în proporție de 95% privată. Este un ajutor direct acordat mediului privat. Mai mult, prin această măsură am reușit să aducem la suprafață, vă pot da exemplul anului 2018, aproape 60% din industria care funcționa la negru. Anul acesta se menține trendul”, a declarat Bogdan Trif, la Antena 3. Ministrul a subliniat că România are cea mai mică fiscalitate pe sectorul turistic din Uniunea Europeană, lucru care va conduce la investiții.

Modificări în ceea ce privește voucherele de vacanță

Ministrul Trif a anunțat și modificări în ceea ce privește voucherele de vacanță. Astfel, cei care beneficiază de vouchere de vacanță vor putea să opteze, dacă vor dori să meargă pe toată perioada sezonului cu aceste vouchere, valoarea lor va fi de 1450 de lei iar dacă optează să meargă în cele patru luni de extrasezon suma va fi de 2080 de lei.

Ministrul Bogdan Trif a anunțat totodată că aceste vouchere de vacanță vor fi prelungite și după 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel