Vouchere - alocaţii. Adrian Câciu: Să lămurim această prostie. Trimitere la Constituţie
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Economistul Adrian Câciu face o precizare cu privire la varianta acordării de vouchere în locul alocaţiilor pentru copii. 

"Ca să lămurim și prostia cu voucherele ca vad ca a prins curaj. Alocația e prevazuta în Constituție. Fiind nedefinita de Constituție dar diferențiată de alte noțiuni gen ajutoare sau indemnizații, nu poate fi definita de acte normative la nivel inferior decât dacă Constituția indica expres acest lucru.

Astfel ca, orice discuție despre cum pot fi alocațiile, în bani sau în vouchere, poate avea loc după o pronunțare a Curții Constituționale a României, singura instituție în măsura sa clarifice ce a inteles Constituanta prin termenul 'alocații'. Nu poți face politici publice după ureche și păreri dacă nu ai termenii clarificati atât în propriul creier dar și în spațiul public", a scris Adrian Câciu pe Facebook.

Ce spune Constituţia

ARTICOLUL 49 din Constituţie spune:

"(1) Copiii şi tinerii se bucură de un regim special de protecţie şi de asistenţă în realizarea drepturilor lor.
(2) Statul acordă alocaţii pentru copii şi ajutoare pentru îngrijirea copilului bolnav ori cu handicap. Alte forme de protecţie socială a copiilor şi a tinerilor se stabilesc prin lege.", a punctat Adrian Câciu în mesajul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel