Data publicării:

”VOTEAZA-MĂ și obții 20.000 euro”. Un candidat le explică proprietarilor de apartamente cum ar putea să devină investitori imobiliari

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Politica
WhatsApp
Un candidat independent la funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca face o promisiune inedită celor care îl vor vota în 9 iunie 2024.

Ne aflăm cu numai zece zile înainte de alegerile locale și fiecare dintre cei care candidează pentru o funcție sau alta ne asaltează cu promisiuni. Unele dintre ele ar putea să îi atragă pe mulți într-o ”capcană”, deoarece cu litere mari apare scris ceva, dar dacă intri în amănunt se poate vedea că promisiunea este doar frumos împachetată.

Este și cazul unuia dintre cei care candidează ”100% independent” la funcția de primar și consilier local al Primăriei Cluj-Napoca. În pliantele electorale apare scris mare, să atragă atenția: ”VOTEAZA-MĂ și obții 20.000 euro”.

FOTO: DC News

Însă mesajul pare că se adresează numai unei categorii de locuitori ai Clujului, ”proprietarii de apartamente” care ”vor putea obține un venit de 20.000 euro/familie”.

Apoi, cu font mai mic, explică modul în care proprietarii care îl vor alege vor putea obține suma promisă.

”Doresc ca veniturile obținute din mansardări să rămână la familiile din acest oraș. Doresc și sprijin cetățenii să-și închirieze noile spații turiștilor sau studenților, generând astfel un venit suplimentar pentru familiile lor.

Fiecare tip de bloc va avea o singură variantă de mansardare, iar aceasta se va putea autoriza doar pe întregul bloc. Apartamentele rezultate în urma mansardării vor fi scutite de la plata impozitului pe clădiri pe o perioadă de 3 ani

Exemplu: Într-o scară de bloc cu 4 etaje și 10 apartamente asociația va putea construi 2 apartamente prin mansardareia blocului. 

Calculul este simplu: prețul de vânzare al unui apartament este de aproximativ 1250.000 euro, deci pentru cele 2 apartamente, suma totală obținută este de 250.000 euro. Costurile de construcție pentru aceste 2 apartamente nu vor depăși suma de 50.000 euro, reprezentând aproximativ 357 euro/ metru pătrat. Astfel, rămâne de împărțit suma de 200.000 euro între cele 10 familii, rezultând un beneficiu de 20.000 euro/familie”, a promis Sorin Virgil Vamoș.

FOTO: DC News

”Prin aceste acțiuni, vreau să demonstrez că un primar independent și determinat poate aduce o schimbare reală”, mai apare în pliantul electoral al lui Vamoș.

Citește și: Remarca tare a lui Bogdan Chirieac despre Cristian Terheș. Totul a plecat de la ”Sunteți ardelean?”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel