Votanții lui Nicușor Dan îl acuză de cruzime și pregătesc proteste. Primarul care a mutat oamenii în afara orașului vrea să aducă tigri și urși în centru
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ion Voicu
WhatsApp
Nicușor Dan promite o nouă grădină zoologică, în oraș, ecologiștii spun că locul animalelor sălbatice e în sălbăticie / foto: arhivă personală
Nicușor Dan promite o nouă grădină zoologică, în oraș, ecologiștii spun că locul animalelor sălbatice e în sălbăticie / foto: arhivă personală
Iubitorii de animale sunt îngrijorați de o declarație a primarului general al Capitalei. Nicușor Dan, aflat în campanie electorală pentru un nou mandat, a propus construirea unei noi grădini zoologice, în cartierul Ghencea, proiect ale cărui costuri se ridică la cel puțin 200 de milioane de euro.

Costurile de întreținere ar fi, de asemenea, uriașe, dar nu asta îi supără pe ecologiști și pe susținătorii drepturilor animalelor, ci faptul că edilul Capitalei merge împotriva tendinței la care s-a aliniat România, în 2017. În urmă cu 7 ani, după ce Primăria Generală a interzis folosirea animalelor sălbatice la Circul Globus, aflat în administrarea sa, Parlamentul a scos în afara legii astfel de spectacole. ”Libertate pentru animale!Locul lor este în sălbătăcie”, cerea și organizația World Wild Fund, care a lansat o petiție semnată de zeci de mii de români în acest sens.

Nu răpiți animalele din mediul lor!

Remus Cernea, politician ecologist și activist împotriva discriminării, este cel care a inițiat ”legea eliberării” animalelor sălbatice.

” Îl simpatizez pe Nicușor Dan și l-am votat. Dacă susține însă realizarea unei noi grădini zoologice în București, asta îl va face să piardă toate voturile iubitorilor de animale din Capitală. Iar aceștia sunt destul de mulți și pot fi foarte vocali. Ținerea animalelor în captivitate reprezintă o formă de cruzime. Ele suferă și sunt nefericite într-un astfel de loc. Animalele trebuie lăsate să trăiască în libertate, nu răpite din mediul lor și de lângă familiile lor și aduse în astfel de închisori pentru amuzamentul unora dintre oameni”, ne-a declarat Remus Cernea.

Girafa sau traficul, care e prioritatea PMB?

Proiectul anunțat de Nicușor Dan nu este controversat doar din perspectiva drepturilor animalelor, ci și din punct de vedere al priorităților stabilite de edilul general. În Capitală sunt doar 57 de terenuri de sport, cu taxă, la o populație tânără, care ar trebui să facă mișcare, de circa 1,3 milioane de oameni. Primăria nu a reușit să construiască niciun patinoar, bazin de înot, sală de sport sau de spectacole, dacă ne gândim doar la timpul liber al bucureștenilor, și vrea să investească 200 de milioane de euro într-un zoopark, în interiorul orașului?

Nu mai amintim aglomerația din trafic, principala problemă nerezolvată de PMB, termoficarea, poluarea, cu care ar trebui să se lupte edilul șef...

Spitalul de oncologie poate să aștepte, cușca animalelor nu

Pe de altă parte, Nicușor Dan a blocat timp de patru ani dezvoltarea orașului, pe motiv că nu este gata Planul Urbanistic General. De unde știe că în zona Ghencea se poate edifica o astfel de grădină zoologică mamut? Teoretic, PUG-ul e elaborat de experții Universității de Arhitectură Ion Mincu, nu de politicieni implicați în campania electorală. Nu ar fi trebuit să aștepte finalizarea PUG, ca să afle?

În timp ce hărțuiește în instanță Primăria Sectorului doi, ca să nu permită construcția unui nou spital la Fundeni, cu fonduri din PNRR, în timp ce încalcă o hotărâre judecătorească definitivă, blocând construcția unui spital de oncologie, în sectorul 1, Nicușor alergă după girafe și flamingo în sectorul 6.

Mii de tineri care au fost nevoiți să se mute în Ilfov, pentru că în București construcțiile sunt blocate, află acum că urșii și tigri vor fi mutați de Nicușor Dan, pe bani grei, în oraș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel