Vot online pentru Joe Biden. Soarta actualului președinte al SUA, incertă
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Joe Biden
Sursa foto: Facebook Joe Biden
Un comitet al Partidului Democrat se va reuni, astăzi, pentru a discuta despre un proces de vot virtual în vederea desemnării președintelui în exercițiu Joe Biden drept candidat al partidului la alegerile din acest an.

Votul virtual ar avea loc înainte de convenția în persoană a Comitetului Național Democrat - care începe la 19 august la Chicago - când, în mod tradițional, partidul și-a desemnat candidatul. Nu este clar cum ar decurge procesul de nominalizare dacă Biden ar părăsi cursa, potrivit Reuters.

Pentru un partid deja divizat cu privire la oportunitatea ca Biden să rămână în cursa împotriva rivalului republican Donald Trump, votul virtual este un alt punct de controversă.

Criticii susțin că este un mijloc de a-l împinge pe Biden mai devreme ca nominalizat oficial al partidului. Alții, inclusiv președintele DNC, Jaime Harrison, spun că este necesar pentru a face față unei legi din Ohio care ar fi putut menține numele lui Biden în afara buletinelor de vot din acest stat dacă acesta nu era nominalizat până la 7 august, înainte de convenția de la Chicago.

Cu toate acestea, guvernatorul statului Ohio, Mike DeWine, a semnat un proiect de lege care prelungește termenul până la 31 august, ceea ce înseamnă că nominalizarea oficială la convenția democrată ar respecta în continuare legea din Ohio.

Nu există șansa unei bătălii în direct

Se așteaptă ca reuniunea de vineri să arate care sunt planurile partidului pentru un vot virtual și calendarul acestuia, care ar dezvălui cât timp a mai rămas până când Biden va deveni oficial candidatul democrat pentru alegerile din 5 noiembrie. Un vot online sau virtual înseamnă, de asemenea, că nu există șansa unei bătălii în direct în cadrul convenției între delegații din Chicago, care l-ar putea stânjeni pe Biden.

"Vineri, vom propune un cadru pentru cel mai bun mod de a proceda”, se arată într-o scrisoare a DNC către comitetul său cu privire la întâlnire, obținută de Reuters. "Săptămâna viitoare, va urma o a doua întâlnire pentru a lua în considerare și a adopta reguli specifice în acest scop. Indiferent de ceea ce ar putea fi raportat, obiectivul nostru nu este să accelerăm procedura”.

Niciun vot virtual nu va începe înainte de 1 august, se arată în scrisoare.

Biden, presiuni din partea partidului

Biden, în vârstă de 81 de ani, s-a confruntat cu presiuni din ce în ce mai mari din partea greilor din partidul său pentru a ceda poziția de lider al Partidului Democrat după o prestație șubredă la dezbaterea din 27 iunie împotriva lui Trump.

După săptămâni în care a insistat că va rămâne în cursă, Biden ia acum în serios apelurile de a se da la o parte și mai mulți oficiali democrați cred că o ieșire este o chestiune de timp, potrivit unor surse citate de Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel