VOT decret stare de urgență. Cum va acționa UDMR
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a transmis un mesaj în contextul decretului emis marți de preşedintele Klaus Iohannis privind prelungirea stării de urgenţă cu o lună.

„Era de aşteptat să fie prelungită starea de urgenţă, iar pentru acest lucru era nevoie de un decret prezidenţial care a fost semnat şi trimis la Parlament. Probabil joi se va dezbate în Parlament şi se va vota. Înainte de Paştele Ortodox şi înainte de a vedea unde începe perioada de descreştere, nu putem vorbi despre o relaxare, deci nu putem spune că, după o lună, am rezolvat şi am trecut de ceea ce era mai greu. Voi recomanda colegilor mei parlamentari din UDMR să votăm acest decret prezidenţial. Nu tot ce face Guvernul în această perioadă este în regulă, dar este nevoie de prelungirea stării de urgenţă cu încă o lună", a spus, pentru Mediafax, Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor a menţionat că fiecare partid are capacitatea de a analiza situaţia, dar crede că şi alte formaţiuni, cum sunt USR şi PMP, vor vota în Parlament prelungirea stării de urgenţă.

UDMR va avea, miercuri, o şedinţă online a grupurilor parlamentare în care se va lua, oficial, o decizie privind votul din Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel