Vot Congres destituire Trump. Ce susține acesta în continuare
Data publicării:
Autor: Cătălin Șerban
WhatsApp
Preşedintele american Donald Trump a reafirmat miercuri că nu a făcut 'nimic rău', înaintea votului din Camera Reprezentanţilor privind procedura de destituire lansată împotriva sa.

  'Vă vine să credeţi că astăzi voi fi pus sub acuzare de stânga radicală, democraţii-care-nu-fac-nimic, ÎN TIMP CE EU NU AM FĂCUT NIMIC RĂU!', a scris liderul de la Casa Albă. 'E groaznic. Aşa ceva nu ar mai trebui să se întâmple niciodată vreunui preşedinte. Spuneţi o rugăciune!' - a adăugat Trump.

La mai puţin de trei luni de la izbucnirea scandalului ucrainean, Camera Reprezentanţilor se pregăteşte să îl pună sub acuzare pe Donald Trump pentru 'abuz de putere' şi 'obstrucţionarea activităţii Congresului'.


În opinia democraților, Trump s-ar face vinovat de ”abuz de putere”



Conform democraţilor, care au iniţiat procedura de impeachment (punere sub acuzare şi destituire) împotriva lui Donald Trump, acesta ar fi exercitat în interes personal presiuni asupra Ucrainei pentru a relua o investigaţie în care era vizat şi Hunter Biden, fiul fostului vicepreşedinte democrat Joe Biden, acesta din urmă fiind cel mai probabil contracandidat al său la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Democraţii consideră că Trump se face vinovat de abuz de putere pentru că ar fi condiţionat un ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina şi o primire a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Casa Albă de reluarea investigării fiului lui Biden, iar acuzaţia de obstrucţionare a Congresului ar rezulta din încercările liderului de la Casa Albă de a împiedica investigarea acestui scandal prin instrucţiuni date unor actuali şi foşti membri ai administraţiei americane de a nu coopera în anchetă.

În cazul unui vot favorabil punerii sub acuzare, ceea ce se întrevede dată fiind majoritatea democrată din Cameră, ultimul cuvânt în procesul politic împotriva lui Trump îl va avea Senatul, unde însă republicanii acestuia au majoritate. În Cameră, votul este aşteptat în jurul orei locale 18.30-19.30, potrivit BBC, relatează AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel