Vosganian, despre ruperea coaliției: Diferenţele dintre noi şi PSD...
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Vosganian
Vosganian
Liderul grupului ALDE din Camera Deputaţilor, Varujan Vosganian, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că nu există "până acum" semne că legea offshore ar putea duce la ruperea coaliţiei de guvernare cu PSD, considerând că diferenţele de viziune dintre cele două partide cu privire la acest proiect legislativ sunt "de detaliu".

"Nu există până acum semne că s-ar rupe (coaliţia de guvernare - n.r.) şi diferenţele dintre noi şi PSD sunt de detaliu. Şi noi şi PSD încurajăm această investiţie, pentru că ne dăm seama, în primul rând, că ea ne sporeşte rolul în Europa, că ne face, alături de Rusia, principalul furnizor de energie din Europa.

În al doilea rând, creează un coridor de securitate, pentru că o sondă a unei mari puteri este un adevărat scut de protecţie pentru o ţară şi evită situaţia ca Marea Neagră să devină un lac rusesc. În al treilea rând, şi mi se pare foarte important, oferă României posibilitatea de a dezvolta pe viitor o nouă componentă a strategiei energetice", a spus Vosganian.

În opinia deputatului ALDE, această lege ar trebui votată de toate partidele, având în vedere importanţa ei.

De asemenea, Varujan Vosganian apreciază că este nevoie ca România să îşi relanseze industria petrochimică şi să îşi extindă reţeaua de alimentare cu gaze. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel