Data actualizării:
Data publicării:

Vor fi dublate alocațiile? Violeta Alexandru, uluită la Digi24: Nu aveți cum să cereți unui ministru...

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a dezvăluit că sursa de finanțare a dublării alocațiilor ar fi fost stabilită după rectificarea bugetară. Ea acuză PSD de populism. 

Violeta Alexandru, întrebată direct dacă va dubla alocațiile, a răspuns că este pusă să reacționeze la o inițiativă a Parlamentului prin care se dublează alocațiile înainte cu o lună de termenul fixat de PNL. ”Succesul acestei inițiative vine cu doar o lună înainte de termenul solicitat de Guvern” a afirmat V. Alexandru. Ministrul Muncii acuză ”populismul abordării”.

Violeta Alexandru spune că ”nu are nimeni nicio îndoială” cu privire la faptul că PNL și Guvernul sunt pentru dublarea alocațiilor: ”Toate inițiativele de creștere ale alocațiilor au venit de la PNL”. 

Întoarce Iohannis legea în Parlament?

După ce a spus că așteaptă ca actul normativ să ajungă la Cotroceni și, după ce va intra în vigoare, vor avea foarte clar parcursul a ceea ce urmează să se întâmplă, cu privire la varianta în care președintele Klaus Iohannis are la dispoziție întoarcerea actului normativ în Parlament, ministrul a afirmat:  Așa este, dar nu vă pot răspunde eu ce va decide

Întrebată dacă va dubla alocațiile când actul va intra în vigoare, V. Alexandru a răspuns: ”Adică mă puneți să vă răspund dacă voi respecta legea sau nu? Dacă actul va intra în vigoare, ce altă opțiune aș avea decât să aplic legea? Nu aveți cum să cereți unui ministru să vă furnizeze un alt răspuns cum că aș considera opțională aplicarea legii”. 

Sursa de finanțare a dublării alocațiilor, după rectificarea bugetară

Violeta Alexandru a afirmat că e ușor să promiți, însă normal e să identifici sursa de bani. Întrebată dacă n-are sursa de finanțare în buget, ministrul a afirmat că aștepta rectificarea: ”Este mai puțin de o lună până la momentul rectificării, când se face, se identifică și sursa de finanțare. PSD, din considerente electorale, a preferat să se laude că i se datorează dublarea alocațiilor, deși istoria o arată că PNL a fost cel care a făcut creșteri de alocații în procedură parlamentară transparentă, cu indicarea surselor de finanțare, cum e normal să se întâmple”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel