Data actualizării:
Data publicării:

Dmitri Medvedev șantajează Europa și America cu MÂNCARE: Vom lua micul dejun singuri, prânzul cu prietenii și nu vom da cina dușmanilor

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fostul Președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev
Fostul Președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev
Fostul președinte rus și înalt oficial de securitate Dmitri Medvedev a amenințat vineri că va restricționa exporturile de produse agricole și alimentare doar către țările ”prietenoase” ale Rusiei.

Ca răzbunare pentru sancțiunile impuse de Occident pentru invazia din Ucraina, Rusia ”nu va furniza produsele agricole inamicilor”, a avertizat fostul Președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, vineri, pe canalul său Telegram.

Medvedev a spus că mâncarea este o ”armă pașnică” în lupta împotriva sancţiunilor occidentale. ”Silențioasă, dar de rău augur”, a adăugat el.

El a mai spus că Rusia nu va cumpăra nimic de la ”dușmanii săi”. În 2014, a impus interdicția importului de produse agricole selectate din UE și din alte țări occidentale, în urma sancțiunilor după anexarea Crimeei.

Declarațiile lui Medvedev vin la o zi după ce Ministerul Agriculturii din Rusia a impus o cotă la exporturile de ulei de floarea-soarelui și a interzis exportul de semințe de floarea soarelui și de rapiță.

Rusia este cel mai mare exportator mondial de grâu, conform Observatorului Complexității Economice. Această interdicție ar constitui un alt element într-o criză alimentară care se conturează la nivel mondial.

Redăm în ceea ce urmează declarațiile lui Medvedev publicate pe Telegram: 

Mâncarea noastră împotriva sancțiunilor lor”

Îmi amintesc, în copilăria mea, URSS a cumpărat cereale din Canada. Era ciudat...

Astăzi imaginea este destul de diferită: Rusia este cel mai mare producător de cereale, alături de IndyKeta. Și în ultimii ani, cel mai mare exportator de grâu. S-a întâmplat că securitatea alimentară a multor țări depinde de proviziile noastre. Se dovedește că mâncarea noastră este arma noastră tăcută. Silențioasă, dar de rău augur.

Și dacă cineva nu știe sau a uitat, exportul produselor noastre agricole depășește exportul de arme adevărate - s-a ridicat la peste 37 de miliarde de dolari anul trecut. Ținând cont de totalul sancțiunilor impuse împotriva noastră de țările occidentale, voi sublinia câteva puncte simple, dar importante, referitoare la securitatea alimentară a Rusiei.

Primul. Produsele rusești diverse și delicioase sunt destul de suficiente pentru o securitate alimentară completă este destul de suficient pentru o securitate alimentară deplină.

În al doilea rând. Prioritatea în aprovizionarea cu alimente este piața noastră internă. Și controlul prețurilor. În același timp, statul va continua acordarea de asistență pe scară largă și sistematică fermierilor.

Al treilea. Vom furniza alimente și recolte doar prietenilor noștri (din fericire avem o mulțime, și nu sunt deloc în Europa și nici în America de Nord). Vom vinde atât pentru ruble, cât și pentru moneda lor națională în proporții convenite.

Al patrulea. Nu vom furniza produsele noastre și produsele agricole inamicilor noștri. Și nu vom cumpăra nimic de la ei.

Așa că vom mânca singuri micul dejun. Să împărțim prânzul cu prietenii. Și nu vom da cina dușmanilor. Se vor descurca. Ar fi bine să mâncăm și noi și dimineața ne vom antrena mai activ”, a postat fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel