Volumul difuzoarelor moscheilor, limitat în Arabia Saudită. Musulmanii s-au revoltat
Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Publicat pe: 01 iun 2021, 13:04
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Autoritățile din Arabia Saudită au apărat decizia de a limita volumul difuzoarelor moscheilor.

Conform BBC, Ministerul responsabil de islamism din țară a anunțat, săptămâna trecută, că toate difuzoarele trebuie să nu treacă de o treime din volumul maxim. Ministrul Abdullatif al-Sheikh a spus că măsurile au fost implementate după ce publicul s-a plâns de gălăgie, în special părinții cu copii mici.

Însă, această mutare într-o țară musulmană și conservatoare a stârnit critici pe rețelele de socializare. Utilizatorii contra măsurii au pornit un nou hashtag care cere interzicerea muzicii date tare în cafenele sau restaurante.

Cei care vor să se roage ar putea să se roage oricând, spune ministrul responsabil de afacerile interne musulmane

Într-o intervenție televizată, ministrul Sheikh a transmis că cei care vor să se roage nu trebuie neapărat să aștepte chemarea la rugăciune a imamului lor. Acesta i-a numit pe contestatarii măsurii „inamici ai regatului” și i-a acuzat că „vor să provoace scandal în opinia publică”. Restricțiile au venit în contextul în care Moștenitorul coroanei, Mohammed bin Salman, continuă încercările de a liberaliza Arabia Saudită și de a laiciza viața publică.

Restricțiile sociale din Arabia Saudită s-au relaxat în ultimii ani, iar un exemplu celebru este ridicarea interdicției de a șofa care viza femeile. Însă, prințul nu poate fi lăudat pentru încercarea de a extermina dizidenții și de a restrânge libertatea de exprimare. Mii de critici ai regimului au fost arestați sau încarcerați.

Arabia Saudită a găzduit primul său turneu profesionist pentru femei, în noiembrie 2020

Potrivit BBC, două evenimente Ladies European Tour urmau să aibă loc între 12 și 19 noiembrie, în Arabia Saudită, la Clubul de Golf Regal. „Suntem extrem de bucuroși să anunțăm că facem parte din istorie, aducând primul eveniment profesionist de golf pentru femei în Arabia Saudită”, a transmis CEO-ul Ladies European Tour, Alexandra Armas, la acele vremuri. „Suntem recunoscători față de faptul că vor găzdui nu unul, ci două turnee, în ceea ce a fost un an dificil pentru golf”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?