Data actualizării:
Data publicării:

Volodymyr Zelensky, mesaj de Paște: „credem în victoria vieții asupra morții” și „sperăm într-o înviere”

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Într-un mesaj video cu ocazia sărbătorilor Paștelui, Zelensky a început prin a spune „credem în victoria vieții asupra morții” și că „sperăm într-o înviere”.

El a făcut referire la comentariile comandantului interimar al districtului militar central al Rusiei, potrivit cărora Moscova plănuia să stabilească controlul asupra sudului Ucrainei și să ajungă la granița cu Moldova, potrivit News Week.

Potrivit lui Rustam Minnekayev, comandantul adjunct al Districtului Militar Central al Rusiei, controlul asupra sudului Ucrainei „este o altă ieșire în Transnistria”, regiunea separatistă aliniată la Moscova, nerecunoscută la nivel internațional și considerată parte a Moldovei.

A fost prima indicație a unui oficial de rang înalt despre obiectivele armatei ruse de a ocupa un teritoriu înainte de o „bătălie pentru Donbas” anticipată în estul Ucrainei.

Invazia Ucrainei este doar începutul

Zelensky a spus că declarația „acest lucru nu face decât să confirme ceea ce am spus de multe ori – invazia rusă a Ucrainei a fost intenționată doar ca un început, apoi vor să captureze alte țări”.

„Se presupune că acolo, în Moldova, drepturile vorbitorilor de limbă rusă sunt încălcate”, a spus Zelensky, referindu-se la comentariile lui Minnekayev , care corespund unui motiv pe care Putin l-a dat pentru invadarea Ucrainei.

„Teritoriul în care Rusia ar trebui să aibă grijă de drepturile vorbitorilor de limbă rusă este Rusia însăși”, a spus Zelensky, potrivit unei transcriere pe site-ul său prezidențial, „unde nu există libertate de exprimare” și „unde sărăcia prosperă și... . Viața umană este fără valoare.”

Soldații ruși sunt acuzați că au jefuit proprietăți, au furat bunuri de uz casnic

El s-a referit, de asemenea, la o definiție mai literală a furtului, deoarece soldații ruși sunt acuzați că au jefuit proprietăți, au furat bunuri de uz casnic, cum ar fi mașini de spălat și toalete.

„Știți că ei obișnuiau să vorbească despre cel mai mare vis al lor, să vadă Parisul și să moară”, a spus Zelensky, referindu-se la titlul unui film rusesc din 1992, care se petrecea în perioada sovietică, „comportamentul lor este acum doar șocant, pentru că visul lor acum este să afle. fură o toaletă și mori”.

El a spus că forțele ucrainene descurajează atacurile rusești în estul și sudul țării „unde se decide soarta acestui război și viitorul statului nostru”.

Zelensky a spus că este „recunoscător prietenilor britanici”

De asemenea, într-o zi în care Marea Britanie s-a oferit să trimită tancuri în Polonia pentru ca Varșovia să le poată dărui Ucrainei pe cele din epoca sovietică, Zelensky a spus că este „recunoscător prietenilor noștri britanici” după ce Marea Britanie a anunțat că va returna o misiune diplomatică la Kiev.

„Acest lucru arată că nu suntem singurii care credem în victoria vieții asupra morții”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel