Data publicării:

Volodimir Zelenski: Livrarea de arme către Ucraina, singurul format care apropie pacea

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
FAcebook Volodimir Zelenski
FAcebook Volodimir Zelenski
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că Rusia nu vrea, de fapt, pacea în Ucraina, şi că singurul mod în care asta se poate întâmpla este prin accelerarea livrărilor de arme către Ucraina. 

Rusia, ca stat terorist, nu doreşte pacea, în timp ce negocierile privind accelerarea livrărilor de arme către Ucraina reprezintă singurul format pentru a apropia pacea, a declarat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în discursul său de noapte către naţiune, difuzat duminică şi citat de agenţia ucraineană de ştiri Ukrinform.

Volodimir Zelenski a subliniat că face apel la toţi cei care sunt supuşi manipulării ruseşti cu privire la presupusele negocieri, care presupune că doar negocierile pot pune capăt războiului brutal de teroare pe care îl duce Rusia.

"Este nevoie de un ajutor fundamental şi suficient pentru Ucraina. Ajutor pentru poporul nostru, care este ţinta unui stat terorist. Trebuie accelerată furnizarea unui număr suficient de sisteme eficiente de apărare antiaeriană către Ucraina. Negocierile privind furnizarea acestor sisteme de apărare aeriană, negocierile privind suplimentarea altor sisteme de apărare, precum şi sprijinul politic şi financiar pentru Ucraina reprezintă singurul format de negociere posibil care poate aduce cu adevărat pacea mai aproape", a declarat preşedintele Zelenski, care a adăugat că Rusia nu doreşte pacea, demonstrând acest lucru în fiecare zi şi noapte prin bombardarea oraşelor ucrainene.

"Negocierile ajută cu adevărat la depăşirea terorii? Acum toată lumea trebuie să răspundă cu sinceritate la această întrebare. Teroriştii sunt neutralizaţi... Dacă teroarea rămâne nepedepsită, dacă un terorist reuşeşte să intimideze atât de mult încât cineva din lumea asta acceptă pur şi simplu să închidă ochii la teroare, atunci aceasta ar fi o pierdere - pierderea libertăţii, pierderea umanităţii şi pierderea democraţiei. Este exact ceea ce doreşte Rusia. Exact de aceea are nevoie de toată această teroare - de la atacuri cu rachete până la crize globale provocate de un stat terorist", a mai spus Volodimir Zelenski.

"Un război al Rusiei împotriva acelor valori care fac viaţa paşnică"

Preşedintele Ucrainei a subliniat că acum lumea este unită şi toţi înţeleg împotriva a ce duce, de fapt, Rusia războiul din Ucraina.

"Acesta este un război al Rusiei împotriva tuturor acelor valori care îi fac pe oameni umani şi viaţa paşnică", a mai arătat Zelenski.

"Teroarea constantă împotriva populaţiei civile este refuzul evident al Rusiei de a începe negocieri reale"

El a adăugat că Ucraina va câştiga acest război, va elibera toate teritoriile sale şi va pune statul terorist la locul său.

"Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru teroare. Doar aşa ne vom asigura că nu se va amplifica confruntarea, revărsându-se spre alte ţări. Dar, în acest scop, trebuie să menţinem o unitate maximă - unitatea tuturor oamenilor din lume care preţuiesc pacea, respectă dreptul la viaţă pentru toată lumea şi sunt suficient de cinstiţi pentru a recunoaşte: teroarea constantă împotriva populaţiei civile este refuzul evident al Rusiei de a începe negocieri reale", a declarat preşedintele Zelenski şi a insistat că este necesară recunoaşterea oficială a Rusiei ca fiind un stat terorist, că este necesar să se limiteze orice contacte economice cu orice subiect rusesc, pentru că nimeni nu ar trebui să fie un sponsor al terorismului.

"Avem nevoie de o condamnare clară, la toate nivelurile, a fiecărui pas de escaladare a Rusiei - de la atacuri teroriste la încercarea criminală de a ne anexa teritoriul. O rezoluţie relevantă în acest sens va fi examinată de Adunarea Generală a ONU în câteva zile şi vom vedea la vot cum îi tratează pe terorişti", a concluzionat liderul ucrainean. 

Anterior, în timpul unui discurs în faţa Adunării Generale a ONU, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că Rusia se teme de negocieri reale cu Ucraina şi nu este dispusă să îndeplinească nicio obligaţie internaţională, scrie Rador. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel