Volodimir Zelenski l-a demis pe şeful serviciilor de securitate din Harkov. "Nu a lucrat la apărarea oraşului"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a demis pe şeful serviciilor de securitate din Harkov pentru că "nu a lucrat la apărarea oraşului".

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a anunţat că l-a demis pe şeful serviciilor de securitate din Harkov, în nord-estul ţării, pentru că "nu a lucrat la apărarea oraşului" de la începutul invaziei ruse, transmite Agerpres, citând AFP.

"Am venit, am văzut şi l-am demis pe şeful serviciilor de securitate din regiune (Harkov), deoarece nu a lucrat la apărarea oraşului din primele zile ale războiului, ci s-a gândit doar la el însuşi", a explicat Zelenski în mesajul său video zilnic, după prima sa vizită în estul ţării de la începutul invaziei ruse la 24 februarie.

Președintele ucrainean a mai declarat că bombardamentele ruseşti au distrus toată infrastructura critică din Severodoneţk şi că "scopul principal" al Rusiei acum este ocuparea acestui oraş. Volodimir Zelenski s-a deplasat duminică, pentru prima dată de la începutul invaziei ruse, în estul ţării, în regiunea Harkov, de unde Moscova şi-a retras în ultimele săptămâni trupele pentru a le concentra pe alte fronturi.

Armata ucraineană a declarat sâmbătă că trupele sale au respins opt asalturi în Donețk și Luhansk în ultimele 24 de ore

Ministerul britanic al Apărării a declarat în raportul său zilnic de informații că, dacă Rusia reușește să preia controlul asupra acestor zone, Kremlinul ar considera probabil că este vorba de o „realizare politică substanțială”, pe care ar putea să o folosească pentru a-și justifica invazia în fața poporului rus.

Aproximativ 90% din clădirile din Sievierodonetsk au fost avariate, a declarat guvernatorul Gaidai, 14 clădiri înalte fiind distruse în ultimul bombardament. Câteva zeci de cadre medicale au rămas în Sievierodonetsk, dar au întâmpinat dificultăți să ajungă la spitale din cauza bombardamentelor, a spus el. Reuters nu a putut verifica independent informațiile.

Analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului, cu sediul la Washington, au declarat că, deși forțele rusești au început atacuri directe asupra zonelor construite din Sievierodonetsk, este posibil să se lupte pentru a cuceri teren în oraș. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel