Zelenski, accident în Kiev. Mașina președintelui Ucrainei, izbită de un automobil - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Un automobilist a lovit vehiculul care îl transporta prin Kiev pe preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

"La Kiev, un automobil a intrat în coliziune cu maşina preşedintelui Ucrainei şi cu vehiculele din escorta lui", a declarat Serghei Nikiforov într-un comunicat postat pe Facebook joi, la orele 01.22, (miercuri, 22.22 GMT), relatează Agerpres.

"Medicii care îl însoţeau pe preşedinte i-au acordat asistenţă de urgenţă şoferului autovehiculului şi l-au transferat într-o ambulanţă", a continuat acesta.

"Preşedintele a fost examinat de un medic, nu au fost depistate răni grave. Poliţia va investiga toate împrejurările producerii accidentului", a mai spus el, fără alte detalii.

În discursul său televizat de noapte, a cărei înregistrare video a fost publicată la scurt timp după accident, Volodimir Zelenski a indicat că se întorcea din regiunea Harkov, dând asigurări că "aproape întreaga regiune a fost eliberată" după o contraofensivă-fulger menită să alunge trupele ruse.

Vezi și: Zelenski, accident la Kiev. A fost o tentativă de asasinat? Momentele suspecte observate de ucraineni

Citește și:

Rusia se opune discursului video al lui Zelenski la dezbaterea din Adunarea Generală a ONU. "Nu poate veni aici"

Rusia nu va sprijini decizia de a permite președintelui ucrainean Volodimir Zelenski să vorbească la dezbaterea generală din Adunarea Generală a ONU în formatul unui mesaj video, a declarat Vasyl Nebenzya, reprezentantul permanent al Federației Ruse pe lângă Organizație, scrie Interfax.

"Aceasta este încă o încălcare a regulilor pe care noi (statele membre ONU - FI) le-am stabilit. Zelenski călătorește perfect prin țară, ieri a vizitat regiunile țării, dar nu poate veni aici. Dacă nu poți veni, apoi trimiteți reprezentantul dvs. care va vorbi la Adunarea Generală. Aceasta este o altă încălcare", a spus el reporterilor.

Deschiderea celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a ONU a avut loc pe 13 septembrie. În perioada 20-26 septembrie, la ONU va avea loc o săptămână la nivel înalt, cu participarea liderilor și șefilor departamentelor de afaceri externe ale statelor membre ale organizației.

Nebenzya spune că SUA nu au eliberat vize pentru cea mai mare parte a delegației ruse la sesiunea Adunării Generale a ONU

Cea mai mare parte a delegaţiei ruse, care merge la săptămâna la nivel înalt a celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, nu a primit încă vize americane, a declarat reporterilor Vasily Nebenzya, reprezentant permanent al Federaţiei Ruse la ONU.

"O parte din delegația care zboară cu ministrul a primit vize, iar majoritatea încă nu au primit vize. Așteptăm, astăzi este miercuri. Așteptăm ca autoritățile americane să elibereze vize pentru delegația care trebuie să meargă la segmentul la nivel înalt al Adunării Generale cât mai curând posibil”, a spus Nebenzya.

Răspunzând la întrebarea dacă astfel de dificultăți ar putea duce la absența delegației ruse a Federației Ruse la cea de-a 77-a sesiune a Adunării Generale a ONU, el a sugerat "să nu speculăm pe această temă".

"Așteptăm rezultatele și vorbim", a subliniat reprezentantul permanent.

Lavrov şi o parte dintre membrii delegaţiei ruse au primit marți vize pentru a veni la Adunarea Generală a ONU

"Astăzi (marți n.r.), au fost acordate vize lui (Serghei) Lavrov şi unui număr dintre cei ce îl vor însoţi" la Adunarea Generală a ONU, a transmis agenţia rusă Interfax, citând Ministerul rus de Externe, informează Agerpres.

Moscova a acuzat SUA că încearcă să blocheze participarea deplină a Rusiei la lucrările Adunării Generale a ONU întârziind eliberarea de vize pentru delegaţia rusă.

Lucrările la nivel înalt ale forumului internaţional încep săptămâna viitoare. Kremlinul a declarat marţi că SUA "îşi încalcă obligaţiile" prin faptul că nu a eliberat vize pentru întreaga delegaţie şi a spus că ia măsuri pentru a trage la răspundere atât SUA, cât şi Naţiunile Unite în legătură cu această situaţie.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel