Volodimir Zelenski a demis un comandant militar ucrainean de top, fără să explice de ce
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Volodimir Zelenski a demis un comandant militar ucrainean de top, fără să explice de ce / Foto: Facebook Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski a demis un comandant militar ucrainean de top, fără să explice de ce / Foto: Facebook Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski a demis un comandant militar de rang înalt care conduce operațiunile din Donbas, fără a-și explica decizia.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a concediat duminică un comandant militar de rang înalt care a ajutat la conducerea luptei împotriva trupelor rusești în estul țării, dar nu a dat nicio explicație pentru această decizie, scrie US News.

Într-un decret cu o singură frază, Zelenski a anunțat demiterea lui Eduard Moskalyov din funcția de comandant al forțelor comune ale Ucrainei, care sunt angajate în bătăliile din regiunea Donbas.

Zelenski l-a menționat pe Moskalyov într-o adresă zilnică de vineri, când a enumerat comandanții militari cu care a vorbit. Moskalyov ocupa această funcție din martie 2022, la scurt timp după ce Rusia a invadat Ucraina. Nici pe conturile de Facebook, nici pe cele de Twitter ale Ministerului Apărării nu a fost făcut nicio mențiune despre demiterea comandantului.

Lupte grele în apropiere de Bahmut



Forțele ruse depun eforturi concertate pentru a captura cele două regiuni estice care alcătuiesc Donbasul, iar Zelenski a descris în ultimele săptămâni situația militară din est ca fiind dificilă și dureroasă.

Soldații ruși își concentrează eforturile asupra orașului Bahmut, declanșând atacuri repetate, în ciuda faptului că au suferit pierderi grele, lucru susținut de către oficialii ucraineni și cei occidentali.

Într-o postare pe Facebook, personalul general al forțelor armate ucrainene a declarat că trupele ruse au efectuat mai multe atacuri fără succes în zona Bahmut duminică.

 Volodimir Zelenski şi-a reiterat intenţia de a recupera peninsula Crimeea

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a reiterat intenţia de a recupera peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, scrie Agerpres, citând dpa.

"Este pământul nostru. Poporul nostru. Istoria noastră", a spus Zelenski, potrivit unei declaraţii difuzate duminică.

Prin recuperarea Crimeei, în Ucraina se va instala pacea, a adăugat el.

"Vom readuce steagul ucrainean în toate colţurile Ucrainei", s-a angajat şeful statului.

Ziua de 26 februarie a fost declarată de Zelenski în 2020 zi de rezistenţă împotriva ocupaţiei ruse din Crimeea. În 2014, înainte de anexarea peninsulei de către Rusia, în faţa parlamentului regional din Simferopol a avut loc o amplă demonstraţie pe data de 26 februarie, mai mulţi oameni fiind ucişi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel