Volkswagen va rechema la service 118.000 de automobile din cauza riscului de incendiu. Vizate sunt şi mărcile Audi, Seat, Skoda
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Grupul auto german Volkswagen va rechema la service aproximativ 118.000 de vehicule hibride de tip plug-in vândute la nivel global din cauza riscului de incendiu, a declarat un purtător de cuvânt al constructorului auto german, transmite Reuters.

Aproximativ 42.300 de proprietari de automobile Volkswagen Passat, Golf, Tiguan şi Arteon din întreaga lume vor fi înştiinţaţi de această acţiune care va include şi 24.000 de vehicule marca Audi, precum şi vehicule mărcile Seat şi Skoda.

Riscul de incendiu la vehiculele care au un motor convenţional pe combustie şi un motor electric care este încărcat la priză se datorează unei izolaţii insuficiente a unei siguranţe a bateriei, care ar putea provoca un incendiu sau un şoc electric, a precizat purtătorul de cuvânt al constructorului auto german.

Potrivit Autorităţii rutiere germane (KBA) sunt vizate automobile hibride produse între 2019 şi 2022, precum şi utilitara comercială Multivan T7, scrie Agerpres.

Citește și Un model DACIA, a treia cea mai vândută maşină din Europa în februarie

Citește și Peste un milion de maşini BMW, rechemate în service

BMW a decis să recheme peste un milion de maşini produse de companie în service. Riscul este uriaş! 

Reprezentanții producătorului german au precizat că există  un risc ridicat ca la încălzitorul unei supape de ventilaţie să se producă un scurtcircuit. În unele situații, această defecțiune poate provoca declanșarea unui incendiu, informează Reuters.

Noua acțiune de rechemare declanșată de BMW vizează 1,03 milioane de modele construite între anii 2006 şi 2013. Este vorba despre modelele Seria 1, Seria 3, Seria 5, X3, X5 şi Z4. Din acest total, 917.106 provin de pe piața americană. Până acum, nu au fost raportate accidente sau victime din cauza acestei probleme.

Campania de rechemare in service înlocuieşte şi extinde rechemările anterioare, pe care BMW le-a efectuat în 2017 şi în 2019. Aceste acțiuni au vizat în total peste 900.000 de vehicule în SUA.

Oficialii companiei spun că proprietarii își vor putea folosi mașinile până când vor fi chemați în service pentru remedierea problemei. Însă, dacă vor observa fum în zona compartimentului motor sau dacă vor simți miros de fum sau de plastic ars vor trebui să nu mai folosească vehiculul, scrie promotor.ro. Vezi articolul inițial aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel