Voiculescu, patronul lui Mircea Badea, sau Sârbu, patronul lui CT Popescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
val-valcu
val-valcu

Cristian Tudor Popescu se referă, într-o dispută cu Mircea Badea, la patronul acestuia, Dan Voiculescu. Editorialul lui Popescu se bazează pe logică, dar logică aveau și naziștii, de exemplu. Asta nu înseamnă că au făcut bine oamenilor. Argumentațiile lui Badea or avea fisuri, nu știu, nu caut greșelile cu lumânarea. E greu să fii la fel de precis când lucrezi în direct ca atunci când ai vreme să-ți scrii editorialele, pe care le citești, ulterior, la știri. Important este  că ”În gura presei”  are umor, ceea ce astăzi e marfă rară. Și, logic, având umor face  bine oamenilor triști din această țară care ”ne ocupă tot timpul”.

Dar, să revin la eternele atacuri împotriva lui Dan Voiculescu. Politicianul Voiculescu știe în ce s-a băgat, treaba lui, să se descurce cu criticile. Referitor la omul de presă Voiculescu am o întrebare: cu ce e mai bun patronul lui CT Popescu, adică  Adrian Sârbu?

Răspuns: cu nimic! Ba din contră! În prezent, pentru a-și satisface interesele personale, politice, dl. Voiculescu satisface interesul a 85 la sută dintre români. Aceștia au nevoie de o presă nesubordonată Puterii, într-un moment în care regimul încearcă să alinieze mass media la directivele de la Cotroceni. Nici măcar nu am inventat noi , românii, ceva: modelul nostru de presă este cel mediteraneean, multipolar ( în care câteva grupuri economico-politice controlează câteva grupuri de presă, iar conflictul dintre acestea asigură  o brumă de democrație). Cu alte cuvinte, românii se folosesc de Voiculescu, nu invers: îi consumă produsele media, fiindcă acestea le exprimă poziția și interesele, dar nu dau prea multe voturi PC.

În schimb, Sârbu are un alt interes: să scoată cât mai mulți bani din publicitate și să cheltuie cât mai puțin pe producție, taxe și impozite, ca să-i rămână un profit cât mai mare. Doar nu de prost  ce era ziarul a închis Gândul girat de Popescu, ci pentru că hârtia este un moft, pe care un trust eficient nu aruncă banii! Dar, dacă vorbim de taxe, suntem siguri că nu se ajunge tacit la înțelegeri gen anii 90 (trustul nu caută greșelile guvernului, fiscul nu caută greșelile trustului)? Sau niscaiva păsuiri la impozite?

Pe lângă aceste speculații, să mai notăm un punct în favoarea lui Voiculescu: trustul la care lucrează Popescu scoate toți banii din țară, fiind deținut de americani. Când ne plângem că am devenit o națiune de consumatori, iar producția, atâta câtă a rămas, se face la patron străin, măcar un pic de presă să mai dețină și românii. Altfel, pentru a crește eficiența  în stil american, ”În gura presei” se va numi doar ”În gură”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel