Voiculescu, ”mare fan al transparenței”, spune că sunt raportate mai puține decese COVID: Nu pronunț cifre, nu dau exemplu concret, dar CRED că sunt semnificative
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto captura video
foto captura video
Vlad Voiculescu a spus că, la Ministerul Sănătății, era o investigație în curs cu privire la datele raportate despre decesele COVID. El afirmă că la Minister ajungeau raportate mai puține decese decât ar fi existat în realitate. 

În calitate de fost ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu a afirmat că sunt diferențe între raportarea deceselor COVID deși nu are vreun rezultat al investigației, nici date pe care să se bazeze în această afirmație, după cum a și spus în conferința de presă. 

Solicitat să spună exact diferența între cifrele raportate și cifrele reale, Vlad Voiculescu a răspuns că ”nu vreau să pronunț cifre, dar cred că sunt semnificative”. Când i s-a cerut un exemplu concret, fostul ministru a afirmat: ”Nu o să fac asta, nu vreau să dau curs unor alte discuții, cred că metodologia trebuie verificată și cred că trebuie verificată foarte curând”. 

”Dacă verificăm decesele dintr-un anumit spital, vedem că nu toate sunt incluse într-una sau în ambele... sunt două raportări separate și vedem că una e mai mare decât cealaltă, de asemenea, vedem că, dacă mergem la cazuri punctuale, găsim anumite cazuri care nu sunt raportate așa cum s-ar cuveni. Nu cred că are sens să intrăm în detalii, s-ar putea să lipsească o bifă undeva, să fie metodologia greșită, incompletă și aplicarea ei să fie o problemă. Din informațiile pe care le am, metodologia poate fi perfecționată”. 

Întrebat dacă e vorba de zeci sau sute de decese, Vlad Voiculescu a răspuns: ”Nu o să pronunț, nu vă pot da un exemplu concret”. În schimb, el se declară ”mare fan al transparenței”. Fostul ministru a mai afirmat că a făcut un grup de lucru la Minister care să verifice datele, dar ”durează”. El afirmă că acum e responsabilitatea celui care a preluat Ministerul Sănătății, deci, în prezent, a premierului Florin Cîțu, să dea explicații cu privire la acele date. 

Vlad Voiculescu a mai spus, în trecut, că numărul cazurilor noi de COVID-19 sunt, în realitate, mai mari decât s-a raportat, criticând scoaterea focarelor, în an electoral. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel