Data actualizării:
Data publicării:

Voiculescu a scăpat porumbelul după incendiul de la ”Matei Balș”. Explicații noi după ce au murit oameni

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Voiculescu a scăpat porumbelul după incendiul de la ”Matei Balș”. Explicații noi după ce au murit oameni / Captură Antena 3
Voiculescu a scăpat porumbelul după incendiul de la ”Matei Balș”. Explicații noi după ce au murit oameni / Captură Antena 3
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a făcut, vineri, 29 ianuarie, noi declarații după incendiul de la Matei Balș.

În cele ce urmează, vă prezentăm o parte din declarațiile făcute de Vlad Voiculescu, vineri, la Antena 3:

Nadina Câmpean: Domnule ministru, vorbeați despre magie, despre faptul că nu pot fi reabilitate spitalele într-un mod magic. Suntem în așteptarea bugetului. Sunt prevăzuți bani pentru reabilitatea tuturor spitalelor în 2021, după anul critic 2020, care ne-a arătat din nou cât de gravă e situația în România? (...)

Vlad Voiculescu: Bugetul este încă în discuții. Evident, ceea ce îmi doresc este să existe fonduri pentru toate spitalele din România. Avem discuții la nivelul Guvernului. Bugetul pentru anul acesta nu este unul deosebit de generos, dar sănătatea trebuie să aibă prioritate.

Nadina Câmpean: Ce înseamnă că nu este deosebit de generos? Să înțeleg că vom avea din nou o subfinanțare în sistemul sanitar, în condițiile în care noi ne luptăm în continuare cu pandemia?

Vlad Voiculescu: O să completez un lucru care mi se pare esențial. De vreo zece ani, nu banii au fost principala problemă, dacă vorbim despre investiții în sănătate. Mai mereu ne-au rămas bani necheltuiți. Dacă vorbim doar despre spitalele regionale, poate să vadă oricine cu ochiul liber că nu banii au fost problema, ci mai degrabă capacitatea statului român de a face un plan și de a se ține de el. Are directă legătură cu ceea ce spuneam, cu echipe bine construite, echipe de profesioniști care să facă treabă la fiecare nivel.

Nadina Câmpean: Iar în acest an nu aveți bani, dar aveți profesioniști sau nu există nici bani, nici profesioniști?

Vlad Voiculescu: Știți ce înseamnă să lucrezi într-o echipă. O echipă nu se contruiește de azi pe mâine. Asta facem. Sunt de o lună aici, contruiesc o echipă la nivelul Ministerului Sănătății și apoi mai jos, în toată țara, care să poată să facă aceste investiții de care avem nevoie. 

Nadina Câmpean: Sunteți pentru a doua oară ministrul Sănătății, tocmai de aceea este foarte important să ne spuneți, din celălalt an în care ați fost la guvernare, ce anume s-a schimbat în acel an?

Vlad Voiculescu: Păi pot să vă spun că nimic bun nu s-a întâmplat de atunci până astăzi. Și nu e numai ce spun eu. Puteți să verificați dacă ceva s-a întâmplat în legătură cu investițiile în sănătate sau cu spitalele regionale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel