Vladimir Voronin, reales președinte al Partidului Comuniștilor, la Chișinău
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
voronin
voronin

Vladimir Voronin a fost reales sâmbătă în funcţia de preşedinte al Partidului Comuniştilor, în cadrul celui de-al VII-lea congres al formaţiunii, după un discurs presărat cu critici la adresa Alianței pentru Integrare Europeană și a României.

Liderul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, în vârstă de 71 de ani, a fost reconfirmat în funcție la cel de-al VII-lea congres al formațiunii, cu unanimitate de voturi, scrie Agerpres

"Am fost reales, deşi în tot acest timp am fost președinte. Noi, conducerea partidului, simțim o responsabilitate enormă pentru ziua de mâine. Sunt onorat că acest mare partid mi-a acordat încredere", a spus Voronin.

În cadrul discursului adresat celor peste 400 de de delegaţi din ţară dar şi de peste hotare prezenți la congres, Voronin a criticat dur Alianța pentru Integrare Europeană, dar și România și chiar Uniunea Europeană.

"Astăzi putem spune cu certitudine că în Republica Moldova s-a instaurat un regim politic de guvernare din exterior, cu capitala la București",  a declarat Voronin.

Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova declara la începutul discursului său că fracţiunea comunistă ar putea reveni la activitatea parlamentară, după un boicot de aproape şase luni, pentru a contribui la distrugerea actualului Legislativ, pentru ca la finalul congresului să afirme că ei vor veni în parlament doar după ce va fi restabilită licenţa canalului TV NIT.

Participanţii la congres au adoptat şi o declaraţie în care îşi reiterează sprijinul pentru statutul de neutralitate al Republicii Moldova.

Într-o altă declaraţie adoptată în cadrul congresului, comuniştii critică dur situaţia social-politică din ţară, învinuind Alianţa pentru Integrare Europeană că nu a putut utiliza eficient resursele lăsate de comunişti.

Fostul președinte al Republicii Moldova în perioada 2001-2009, Vladimir Voronin, se află în fruntea Partidului Comuniștilor, de la fondarea acestuia, din 1993, asta după ce la 23 august 1991, Partidul Comunist al Moldovei a fost scos în afara legii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel