Vladimir Putin va candida la următoarele alegeri prezidențiale din Rusia? Răspunsul Kremlinului
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin va candida la următoarele alegeri prezidențiale din Rusia? Dmitri Peskov a răspuns la această întrebare.

Președintele rus Vladimir Putin nu a decis încă dacă va candida pentru un nou mandat prezidențial în 2024, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în timpul unei discuții cu jurnaliștii, scrie CNN.

Putin este la putere din 1999. A ocupat funcția de președinte al Rusiei din 2012 și anterior între 2000 și 2008. A fost, de asemenea, prim-ministru din 1999 până în 2000, în timpul președinției lui Boris Elțin și din nou din 2008 până în 2012, când a schimbat funcția de președinte cu Dmitri Medvedev, care este în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

În 2021, Putin a semnat o lege care i-ar permite să candideze pentru încă două mandate prezidențiale de șase ani, prelungindu-și potențial conducerea până în 2036.

Putin spune că  Rusia va relua acordul cu cereale pentru că a primit "garanțiile necesare" din partea Ucrainei

Rusia reia participarea la acordul cu cereale, i-a spus președintele Vladimir Putin președintelui indonezian Joko Widodo, într-un apel telefonic, miercuri, potrivit Kremlinului.

Putin l-a informat pe Widodo că "după ce a primit garanțiile necesare din partea ucraineană că ruta umanitară nu va fi folosită în scopuri militare, Rusia reia implementarea acordului cu cereale", se arată în citirea oficială.

Putin și-a exprimat, de asemenea, "pregătirea Rusiei de a oferi gratuit cantități semnificative de cereale celor mai sărace țări ca ajutor umanitar". Totodată, Putin a confirmat efectiv miercuri anunțul Ministerului Apărării conform căruia Rusia va relua participarea la acordul cu cereale deoarece a primit garanții "suficiente".

Moscova își rezervă dreptul de a renunța la acordul cu cereale dacă Ucraina folosește coridorul în scopuri militare

În plus, președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că Moscova își rezervă dreptul de a renunța la acordul cu cereale dacă Kievul încalcă promisiunile și folosește coridorul umanitar în scopuri militare. Putin a spus că Rusia consideră că garanțiile scrise ale Ucrainei, care au fost primite cu asistența Turciei și a ONU, sunt suficiente pentru a relua acordul cu cereale.

„În acest sens, am instruit Ministerul Apărării să ne reia participarea la aceast acord. Cu toate acestea, Rusia își rezervă dreptul de a se retrage din aceste acorduri dacă aceste garanții sunt încălcate de Ucraina”, a spus Putin în timpul întâlnirii cu Consiliul de Securitate.

Putin susține că echipamentele și armele militare ale Rusiei ar trebui modernizate în mod constant

Echipamentele și armele militare ale Rusiei ar trebui modernizate și îmbunătățite în mod constant, a declarat miercuri președintele Vladimir Putin în cadrul unei reuniuni virtuale a așa-numitului Consiliu de Coordonare, format recent pentru a răspunde nevoilor campaniei militare a Rusiei în Ucraina.

Putin le-a spus oficialilor că toate industriile cheie ar trebui să lucreze împreună pentru a sprijini nevoile armatei și că nimic nu ar trebui să stea în calea "atingerii rezultatelor dorite".

Consiliul de coordonare, care a fost creat pe 20 octombrie și este condus de prim-ministrul rus Mihail Mișhustin, va continua să țină întâlniri regulate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel