Vladimir Putin, ultimele declarații: ”Cel care seamănă vânt, va culege furtună”. Omenirea are acum două opțiuni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Președintele rus, Vladimir Putin subliniază că Occidentul consideră că urmărirea libertății de către miliarde de oameni este o amenințare la adresa ordinii liberale, așa că pune în aplicare asedii și efectuează lovituri de stat.

Potrivit publicației Almayadeen, președintele rus Vladimir Putin a declarat joi că ”nu există deloc stabilitate în relațiile cu Occidentul astăzi, deoarece deseori resping documentele deja semnate”.

"Astăzi spun una și mâine alta. Semnează documente și mâine le resping. Ei fac tot ce vor. Nu există stabilitate în nimic. Este complet neclar ce documente să semneze, despre ce să vorbească și la ce să spere”, a spus Putin la o sesiune plenară a think tank-ului Valdai Discution Club de la Moscova.

Președintele a mai spus că aspirația arogantă de a conduce lumea și, de fapt, de a dicta sau păstra conducerea după dictat, are ca rezultat declinul autorității internaționale a liderilor occidentali, inclusiv a Statelor Unite, și la creșterea neîncrederii în capacitatea de a negocia.

Putin a cerut schimbarea structurii Națiunilor Unite și a Consiliului de Securitate al ONU pentru a reflecta diversitatea lumii

”În acest sens, poate că ar trebui să luăm în considerare că structura Națiunilor Unite, inclusiv Consiliul de Securitate al acestuia, ar trebui să reflecte într-o mai mare măsură diversitatea regiunilor lumii, deoarece lumea va depinde mult mai mult de Asia, Africa și America Latină decât se crede în mod obișnuit astăzi, iar această creștere a influenței lor este cu siguranță pozitivă”, a spus Putin în sesiunea plenară de la Moscova.

Putin a subliniat că Occidentul vede în căutarea libertății de către miliarde de oameni o amenințare la adresa ordinii liberale, așa că pune în aplicare asedii și efectuează lovituri de stat. 

”Ei,Occidentul, l-au ucis pe generalul Soleimani, deși el era un reprezentant oficial al guvernului Iranian la Bagdad, și și-au recunoscut crima. Occidentul vede orice punct de vedere alternativ ca o propagandă subversivă și o amenințare la adresa democrației”,  a declarat Vladimir Putin.

Europa este lipsită de suveranitatea sa

În ceea ce privește Europa, președintele rus a considerat că aceasta ”a devenit lipsită de suveranitatea sa”, menționând că Washingtonul încă încearcă să-și impună voința și hegemonia, dar ”poporul lumii nu va fi de acord cu această politică”.

Țările occidentale nu vor putea evita un dialog cu Rusia, pentru că „cel care seamănă vântul va culege furtună”, a declarat joi, președintele rus, Vladimir Putin.

El a amintit că Rusia a trimis Occidentului propuneri în decembrie anul trecut pentru construirea încrederii și a securității colective, dar acestea au fost din nou”date deoparte”.

"În lumea modernă, este puțin probabil ca cineva să se poată ascunde. Cel care seamănă vântul, așa cum se spune, va culege furtună", a subliniat Putin.

Omenirea are acum două opțiuni

El a afirmat că criza internațională a căpătat dimensiuni globale și a afectat deja pe toată lumea. Omenirea are acum două opțiuni din care să aleagă: să continue să acumuleze o povară de probleme care ”inevitabil îi va zdrobi pe toată lumea” sau să încerce să găsească soluții împreună.

”Știți, întotdeauna am crezut și încă cred în puterea bunului simț. Prin urmare, sunt convins că, mai devreme sau mai târziu, noile centre ale unei ordini mondiale multipolară și Occidentul vor trebui să intre într-o discuție echitabilă despre un viitor comun pentru noi toți. Cu cât mai devreme, cu atât mai bine, desigur", a spus el.

Moscova își apără dreptul de a exista

Între timp, Putin a subliniat că Moscova ”nu se consideră un dușman al Occidentului”, subliniind că ”nu caută hegemonie și nu vrea ca lumea să depindă de doi sau trei poli”, subliniind că țara sa ”nu contestă elita occidentală, ci își apără dreptul de a exista”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel