Vladimir Putin, sfidat chiar de oamenii săi. Imaginea distribuită de o ambasadă a Rusiei - Foto în articol
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vladimir Putin, sfidat chiar de oamenii săi. Imaginea distribuită de o ambasadă a Rusiei  / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin, sfidat chiar de oamenii săi. Imaginea distribuită de o ambasadă a Rusiei / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin a fost sfidat de angajații unei ambasade a Rusiei.

Ambasada Rusiei în Suedia a distribuit marți o hartă a Europei care arăta Ucraina cu granițele sale recunoscute internațional, ceea ce contravine pretențiilor nerecunoscute ale președintelui rus Vladimir Putin asupra teritoriilor din țara vecină, scrie Insider.

În 2014, Rusia a invadat Ucraina și a anexat ilegal Crimeea, o peninsulă de la Marea Neagră. Anexarea Crimeei a stârnit revoltă pe tot globul și a creat o prăpastie între Moscova și Occident.

În februarie anul trecut, Rusia a lansat o invazie pe scară largă a Ucrainei, iar în septembrie, chiar dacă războiul continua, Putin a anexat ilegal patru teritorii ucrainene - Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie - în urma referendumurilor care au fost calificate de liderii lumii drept false. La acea vreme, Putin a anunțat că există "patru noi regiuni ale Rusiei". Deși Putin susține aceste regiuni ca parte a Rusiei, teritoriile nu sunt pe deplin controlate sau ocupate de forțele ruse.

Harta distribuită de ambasada Rusiei în Suedia, care pretindea că arată prețurile gazelor în Europa, nu descrie aceste regiuni ca fiind teritorii rusești.

Kremlinul încearcă cu orice preț să cenzureze informațiile despre războiul din Ucraina

Kremlinul a luat măsuri extreme pentru a cenzura informațiile despre războiul din Ucraina, catalogând drept crimă răspândirea de "informații false" despre armata rusă, acțiune pedepsită cu până la 15 ani de închisoare. Nu este clar dacă această hartă încalcă această lege, dar până acum criticii războiului din Ucraina au ajuns în spatele gratiilor. Ambasada Rusiei în Suedia nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Insider.

Războiul din Ucraina a mers prost pentru armata rusă, care a suferit pierderi grele și s-a străduit din greu până acum să obțină victorii. Ucraina a recâștigat controlul asupra unei părți semnificative din teritoriul ocupat de Rusia în primele zile ale luptei, inclusiv în regiunile pe care Putin le revendică acum ca parte a Rusiei. Dar există încă lupte grele în estul țării, deoarece Rusia continuă să efectueze lovituri în zone civile din Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel