Vladimir Putin se întalnește cu Aleksandr Lukașenko, preşedintele Belarusului
Data publicării:
Autor: Caraman Georgiana
WhatsApp
 Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru
Liderul de la Kremlin se va întâlni, luni, pentru câteva ore cu omologul său, Aleksandr Lukașenko, la Minsk pentru a discuta despre securitatea din zonă.    

În comunicatul care anunță această întrevedere nu este stipulat dacă cei doi șefi de stat vor discuta despre invazia din Ucrania, însă este menționat faptul că ”președinții vor acorda prioritate problemelor de securitate si vor face schimb de opinii cu privire la situația din regiune și din lume”.

Cele două țări au încheiat mai multe acorduri de cooperare în domeniile economic și militare, iar Belarus a servit drept bază pentru trupele rusești în conflictul din Ucraina. Armata din Belarus nu a luat parte în luptele din Ucraina.

La jumătatea lunii octombrie, Belarus și Rusia au anunțat crearea unei forte militare comune in scopuri pur defensive, potrivit Minskului.

Între timp, Vladimir Putin se pregătește să facă un anunț major în timpul întâlnirii ce urmează să aibă loc cu ministrul apărării din Rusia. 

Vladimir Putin s-au putea pregăti, chiar înainte de sărbători, de o nouă mișcare strategică, în condițiile în care trupele rusești s-au confruntat cu dificultăți logistice, conform Antena 3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel