Data publicării:

Vladimir Putin se duce în China, anunță Kremlinul

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp
Vladimir Putin se duce în China / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin se duce în China / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin va afectua o vizită în China, anunțat Kremlinul.

Vladimir Putin va merge în China, dar nu se știe exact când. Vizita președintelui rus în China este pe ordinea de zi, datele urmând să fie convenite ulterior, a declarat secretarul de presă al șefului statului, Dmitri Peskov, scrie Interfax.

"Dialogul continuă la diferite niveluri, știți, Valentina Ivanovna Matviyenko a făcut o vizită foarte bogată în China în aceste zile. Și, bineînțeles, pe ordinea de zi este și vizita lui Putin, al cărei moment îl vom stabili ulterior exact", a declarat Peskov reporterilor, comentând relatările din presă că președintele chinez Xi Jinping așteaptă cu nerăbdare vizita lui Putin în China, în octombrie anul acesta.

Peskov, despre relația dintre Rusia și China



Anterior, presa a raportat că Beijingul se pregătea pentru vizita președintelui Rusiei în octombrie 2023 pentru a participa la cel de-al treilea Forum Centura și Drumul.

Solicitat de jurnalişti să comenteze comunicatul final al summitului NATO de la Vilnius, în care aprofundarea cooperării ruso-chineze este contrară intereselor alianţei, Peskov a răspuns: "Astfel de afirmaţii indică o neînţelegere a esenţei ruso-chineze. Relaţiile noastre nu sunt în niciun fel îndreptate şi nu au fost niciodată îndreptate împotriva terţilor.ţări sau alianţe"

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a menționat: "Aceste relații aduc cu adevărat pace și stabilitate în regiune, creează prosperitate pentru popoarele celor două țări, precum și pentru popoarele multor regiuni, deoarece acest lucru determină o sinergie generală pentru dezvoltarea economică".

Vorbind despre NATO, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse a acuzat din nou că "aceasta nu este o alianță care a fost concepută, creată, concepută pentru a asigura stabilitatea și securitatea, este o alianță ofensivă care aduce instabilitate și agresiune".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel