Vladimir Putin se bucură de păreri BUNE din partea ungarilor. Ce cred românii despre liderul de la Kremlin
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vladimir Putin se bucură de păreri BUNE din partea ungarilor. Ce cred românii despre liderul de la Kremlin / Foto: Pixabay, de Joenomias
Vladimir Putin se bucură de păreri BUNE din partea ungarilor. Ce cred românii despre liderul de la Kremlin / Foto: Pixabay, de Joenomias
Cetățenii ungari au păreri predominat bune despre Vladimir Putin.

Deși ultimele mișcări ale lui Vladimir Putin în Ucraina crează îngrijorări în lumea întreagă, se pare că liderul de la Kremlin este văzut într-o lumină bună de cetățenii unor țări.

Nu mai puţin de 43% din cetăţenii ungari au o părere bună despre preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, în timp ce imaginea acestuia este negativă doar pentru 36% din cei care au răspuns la întrebările unui sondaj Nezopont preluat luni de MTI, relatează Agerpres.

Cum este văzut Vladimir Putin de către români


Institutul de sondare a opiniei publice a stabilit că ungurii au un punct de vedere "pragmatic" despre liderul de la Kremlin, la fel ca şi slovenii (34% aprecieri pozitive), croaţii (37%) şi austriecii (21%).

Nezopont a studiat imaginea preşedintelui rus în 12 ţări central-europene, în noiembrie şi decembrie anul trecut şi arată că sârbii îl apreciază cel mai mult (77%), iar polonezii cel mai puţin (doar 10% opinii favorabile). Popularitatea lui Putin este ridicată în rândul bulgarilor (60%), macedonenilor (55%) şi muntenegrenilor (57%), dar scăzută printre cehi (25%) şi români (31%). 

Întâlnire Putin - Orban. Liderul de la Kremlin spune că propunerile de securitate ale Rusiei sunt „ignorate” de Occident

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat marţi, după întâlnirea cu premierul Ungariei, Viktor Orban, că Statele Unite şi Alianţa Nord-Atlantică "au ignorat" principalele solicitări ale Moscovei privind garanţiile de securitate.

"Este deja clar, l-am informat pe premier despre acest lucru, că au fost ignorate preocupările fundamentale ale Rusiei. Nu am observat o examinare în mod adecvat a celor trei solicitări ale noastre", a afirmat Vladimir Putin, conform agenţiilor RIA Novosti şi Associated Press. Liderul de la Kremlin a menţionat oprirea extinderii NATO spre est, evitarea instalării de sisteme militare ofensive în apropierea frontierelor Rusiei şi revenirea la arhitectura de securitate din 1997.

Anterior, Preşedinţia Rusiei anunţase săptămâna trecută că este "absolut clar" că Statele Unite şi NATO nu au luat în considerare preocupările Moscovei. Administraţia Vladimir Putin cere garanţii că Alianţa Nord-Atlantică nu va continua extinderea spre est şi argumentează că este necesară revenirea la arhitectura de securitate anterioară anului 1997, astfel că NATO trebuie să retragă trupele şi echipamentele militare inclusiv din România şi Bulgaria. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel