Data actualizării:
Data publicării:

Vladimir Putin s-a afișat zâmbitor înainte de întâlnirea cu președintele Iranului, desfășurată în Turkmenistan - Video

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Agerpres
Agerpres

Preşedintele Rusiei Vladimir Putin şi-a început vizita în Turkmenistan.

Citește și articolul - Firme legate de Regatul Unit, suspectate de încălcarea sancțiunilor impuse Rusiei

Vladimir Putin urmează să susţină un discurs la o conferinţă internaţională în capitala Aşhabad, a anunţat vineri preşedinţia rusă, preluată de Reuters.

Un video difuzat de Kremlin l-a arătat pe Putin sosind într-o limuzină la locul de desfăşurare a conferinţei şi dând mâna cu omologul său turkmen, Serdar Berdîmuhamedov. Potrivit imaginilor apărute în spațiul public, Vladimir Putin apare ca zâmbitor, optimist, înainte de marea conferință care va avea loc în Turkmenistan.

La eveniment este aşteptat, între alţi lideri regionali, şi preşedintele Iranului, Masoud Pezeshkian, cu care Vladimir Putin are prevăzută o întâlnire bilaterală pentru a discuta despre situaţia din Orientul Mijlociu, a mai indicat Kremlinul.

Video

Moscova şi Teheranul au condamnat atât atacurile israeliene împotriva Fâşiei Gaza, cât şi bombardamentele împotriva teritoriilor libanez şi sirian, în timp ce Kremlinul s-a abţinut să critice lansarea de rachete iraniene împotriva Israelului.

La mijlocul lunii septembrie, Putin a ordonat semnarea unui acord de parteneriat strategic cu Iranul imediat după ce Occidentul a aprobat noi sancţiuni împotriva Teheranului, acuzându-l de furnizarea de rachete balistice Moscovei, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel