Urmărește emisiunea live
Vladimir Putin: Rusia este pregătită să lucreze la intensificarea legăturilor cu România
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Vladimir Putin a declarat că Rusia este pregătită să lucreze la intensificarea legăturilor cu România.

Rusia este pregătită să lucreze la intensificarea legăturilor cu România, a declarat marţi preşedintele rus Vladimir Putin în cadrul ceremoniei de prezentare a scrisorilor de acreditare a unor noi ambasadori, între care şi noul ambasador al României la Moscova, Constantin Istrate, potrivit agenţiei de presă ruse TASS.

"Contăm pe dezvoltarea unor relaţii reciproc avantajoase cu România, suntem gata să lucrăm împreună pentru a intensifica legăturile politice, economice şi umanitare", afirmat şeful statului rus în cadrul acestei ceremonii desfăşurate în Sala Aleksondrovski din Marele Palat al Kremlinului şi la care şi-au prezentat scrisorile de acreditare 23 de ambasadori, relatează Agerpres.

Referitor la România, Putin a mai menţionat că "există un bun potenţial de cooperare cu privire la problemele din regiunea Mării Negre", conform TASS.

Printre ambasadorii care şi-au prezentat scrisorile de acreditare la ceremonia de la Kremlin s-au numărat şefii misiunilor diplomatice din Republica Moldova, Polonia şi Bosnia-Herţegovina, conform site-ului Kremlinului. 

VEZI ȘI: Guvernul rus a inclus SUA și Republica Cehă în lista „țărilor neprietenoase”

 

Adrian Severin, scrisoare deschisă către Putin 

Reamintim că recent Adrian Severin, fost ministru de externe al României, a publicat o scrisoare deschisă adresată președintelui rus Vladimir Putin și lui Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Federației Ruse. Fostul ministru de externe al României a atins subiectul potrivit căruia Rusia întocmește o listă a „statelor neprietene” și a făcut câteva considerații despre relația dintre țara noastră și Rusia. 

"Presa internațională, preluând sau interpretând spusele purtătorilor de cuvânt ai instituțiilor oficiale ruse, a informat că Președinția Federației Ruse, fără îndoială, cu asistența șefului diplomației rusești, întocmește o listă cu „state neprietene”. Cu alte cuvinte, state ostile sau inamice. Demersul meu are scopul de a vă convinge că România nu are de ce fi inclusă pe acea listă și că desemnarea ei ca stat ostil Rusiei ar fi contraproductivă pentru toată lumea. Motivele unei asemenea afirmații sunt mai multe.", a spus Severin în scrisoarea sa.

VEZI ȘI: Adrian Severin, scrisoare deschisă către Putin și Lavrov despre relația României cu Rusia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel