Vladimir Putin pe tocuri. Imaginile care au stârnit un val de ironii la adresa președintelui rus. Cum a apărut la un eveniment - Galerie foto
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vladimir Putin a apărut la un eveniment încălțat în pantofi cu toc.

Președintele rus Vladimir Putin a fost fotografiat ieri în pantofi cu tocuri în rândul studenților de la Moscova, scrie Daily Mail. Președintele rus, care are o înălțime de 170 cm, a fost surprins la Vorobyovy Gory, în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia Zilei Studenților Ruși.

Putin a încercat să pară impunător, așa cum încearcă mai mereu, dar pentru că e mai mic de înălțime, a adăugat câțiva centimetri pantofilor, să fie și el la înălțime. După ce imaginile au apărut pe pagina oficială a Kremlinului, acestea s-au viralizat rapid, iar Putin este acum ironizat de oameni din lumea întreagă pe mai multe rețele sociale.

Istoricul american Timothy Snyder a spus că Vladimir Putin a fost văzut ca un erou sovietic în sondaje, un favorit național și un fel de James Bond rus, în timpul ascensiunii sale la sfârșitul anilor ’90. De atunci, Putin a avut grijă să-și păstreze imaginea de macho, fiind fotografiat călare sau la bustul gol.

În 2015, Express a raportat că o sursă de la Kremlin a mărturisit că nimeni nu are voie să fie mai înalt decât președintele rus în fotografiile oficiale. Este o regulă de care fotografii săi ar trebui să țină cont la toate evenimentele, dacă își doresc să își păstreze postul.

Sursa a declarat ziarului: "De aceea gărzile lui de corp sunt întotdeauna mai scunde decât el, pentru a da impresia că Putin este o persoană înaltă".

"În politică, înălțimea contează"



The Economist a explicat în 2020: "În politică, înălțimea contează". Revista a raportat cercetări că indică faptul politicienii mai înalți și-au depășit rivalii în sondaje, aproape mereu. Au avut mai des de câștigat oamenii mai înalți deoarece aceștia se bucură de o stimă de sine mai ridicată și sunt percepuți de societate ca fiind mai sănătoși, mai inteligenți și mai autoritari.

Rusia a avut grijă să cenzureze reprezentările negative ale liderului de la Kremlin. Potrivit The Guardian, avocații ruși au planificat un proces împotriva Warner Bros pentru asemănările aparente dintre Putin și Dobby the Elf din Harry Potter.

54% dintre copii, răspunzând la un sondaj de pe site-ul CBBC, au spus că sunt de acord că Putin și Dobby au fost "probabil" separați la naștere.

Peste 4.000 de imagini cu Putin sunt interzise în Rusia



În 2017, președintele Rusiei a interzis și împărtășirea unui meme cu el prezentat ca un "clovn gay". Cei prinși distribuind imaginea ar putea fi amendați cu 3.000 de ruble sau să petreacă 15 zile în închisoare. Alexander Tsvetkov, spre exemplu, a fost acuzat de incitare la ură sau dușmănie pentru că a distribuit mai multe imagini pe contul său de socializare.

Tsvetkov a sugerat că imaginea respectivă reprezenta "o presupusă orientare sexuală non-standard a președintelui rus". Pentru aceste lucruri Tsvetkov a fost internat chiar și într-o instituție de psihiatrie, drept pedeapsă.

De altfel, ministerul rus al Justiției a scos în afara legii peste 4.000 de imagini în care Putin a fost ironizat de-a lungul timpului, despre care au spus că includ și conținut antisemit și rasist. Rusia a interzis și o imagine virală care îl arăta pe Vladimir Putin lângă premierul Dmitri Medvedev, machiat și ținând flori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel