Vladimir Putin "nu va supravieţui războiului". Oficiali de rang înalt din Rusia ar pregăti înlăturarea liderului de la Kremlin
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Oficiali de rang înalt de la Moscova ar pregăti înlăturarea lui Vladimir Putin de la putere, iar conform unor surse se crede chiar că Vladimir Putin "nu va supravieţui războiului din Ucraina". 

Declaraţiile sunt făcute de şeful Serviciilor de Informaţii din Ucraina, Kiril Budanov şi sunt puse pe seama faptului că frustrarea oficialilor de la Moscova este în creştere din cauza eşecurilor din Ucraina. 

Şi soldaţii ucraineni l-au luat în râs pe Putin, pe măsură ce au recucerit părţi ale teritoriilor ocupate de armata rusă. În regiunea Donetsk, aceştia chiar au pus o piatră funerară falsă pe care au scris numele liderului de la Kremlin, scrie Daily Mail

Budanov spune, de asemenea, că regiunea Herson ar putea fi recuperată de la armata rusă până la finalul lunii noiembrie. Aproximativ 40.000 de soldaţi ruşi se regrupează în regiune, printre ei găsindu-se şi "cei mai antrenaţi şi capabili soldaţi ai Rusiei", transmite Budanov. 

Acesta a adăugat şi că o contraofensivă în Crimea, anexată de Putin în 2014, ar putea avea loc anul viitor, pe măsură ce Ucraina continuă să câştige teren în faţa Rusiei. 

Budanov spune că "împingerea Rusiei dincolo de graniţele Ucrainei stabilite în 1991 ar reprezenta o oportunitate bună pentru a încheia războiului. Asta s-ar putea întâmpla anul viitor. Este puţin probabil ca Vladimir Putin să supravieţuiască acestui război. Ştiu că sunt discuţii în Rusia despre cine l-ar putea înlocui". 

DefenseRomania.ro: Rusia a mutat „spuma” Armatei în Herson, în așteptarea bătăliei. Goșu: Ucraina nu se va opri dacă va deschide ușa către Crimeea

Contraofensiva Ucrainei continuă în sud (Herson), cât și în nord-est (Harkov). În pofida faptului că Ucraina e „zgârcită” în informații cu privire la operațiunile militare, bătălia pentru Herson va fi una extrem de importantă pentru desfășurarea războiului, scrie DefenseRomania.ro.

În cadrul emisiunii săptămânale Obiectiv EuroAtlantic de la DefenseRomania, în cea mai recentă ediție, profesorul Armand Goșu, unul din cei mai avizați experți români pe spațiul ex-sovietic, a atras atenția asupra importanței strategice pe care Hersonul o are. 

Ucraina va înfrunta în bătălia pentru Herson trupe militare bine pregătite a ocupantului rus

Armand Goșu amintește că Rusia a mutat din Donbas în Herson aproximativ 25.000 - 30.000 de soldați. Aceștia sunt în prezent cei mai bine pregătiți soldați ai Armatei ruse, care din august până în prezent a avut timp să își consolideze pozițiile defensive. Analistul se așteaptă la o bătălie crâncenă pentru Herson.

„Armata Ucrainei are în față trupe rusești experimentate și bine echipate care au avut timp să-și facă fortificații în Herson din august până acum. A fost o retragere de populație civilă, dar de pe satelit nu am observat ca americanii, britanicii sau institute specializate să confirme faptul că din zona luptelor rușii au retras mari unități sau tehnică semnificativă”, arată Armand Goșu.

Acesta a arătat importanța strategică a Hersonului, regiune pe care rușii au ocupat-o încă din primele zile ale invaziei. Alimentarea cu apă a Crimeei din Herson, dar mai ales faptul că Hersonul e o „ușă” către Crimeea, fac din bătălia pentru Herson una extrem de importantă.

CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel