Vladimir Putin, nou delir în mesajul de Anul Nou: Corectitudinea morală şi istorică este de partea Rusiei
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru
Iată ce a spus Vladimir Putin în mesajul de Anul Nou, în timp ce forţele Armatei ruse bombardează Ucraina.

"Corectitudinea morală şi istorică" este de partea Rusiei, a declarat sâmbătă reşedintele rus Vladimir Putin, în mesajul de Anul Nou, în plină ofensivă în Ucraina şi în plină criză cu Occidentul, relatează AFP şi Reuters.

Potrivit lui Putin, anul 2022 a fost bogat "în evenimente cu adevărat decisive şi importante" care "pun bazele (...) adevăratei noastre independenţe".

"Pentru asta luptăm astăzi, protejându-ne poporul în propriile teritorii istorice, în noile entităţi constitutive ale Rusiei", a adăugat el în acest mesaj transmis de televiziunea publică.

Putin a mai declarat că Rusia nu va ceda în faţa încercărilor Occidentului de a folosi Ucraina ca instrument pentru a o distruge.

Separat, într-un mesaj de condoleanţe transmis Papei Francisc şi făcut public de Kremlin, Putin a salutat memoria fostului papă Benedict al XVI-lea după decesul acestuia anunţat sâmbătă de Vatican.

"Benedict al XVI-lea a fost o personalitate religioasă şi de stat eminentă, un apărător hotărât al valorilor tradiţionale creştine", a adăugat liderul de la Kremlin.

"Voi păstra pentru totdeauna amintiri luminoase cu el", a mai spus Putin.

Preşedintele rus se prezintă ca un apărător al valorilor conservatoare, denunţând mereu declinul moral al Occidentului, în special datorită acceptării comunităţii LGBT.

Anterior, Patriarhul Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse a salutat la rândul său memoria fostului papă Benedict al XVI-lea, un apărător al "valorilor tradiţionale", scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel