Vladimir Putin: Ministerul Apărării și Rosatom trebuie să fie pregătiți pentru testarea armelor nucleare rusești
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vladimir Putin promulgă suspendarea participării Rusiei la ultimul tratat de dezarmare nucleară cu SUA  / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin promulgă suspendarea participării Rusiei la ultimul tratat de dezarmare nucleară cu SUA / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin a dat vina pe SUA pentru degradarea relațiilor cu Rusia.

Președintele Vladimir Putin a declarat într-un mesaj adresat Adunării Federale că degradarea relațiilor ruso-americane este meritul Statelor Unite.

"Statele Unite s-au retras din tratatul ABM, după cum știți. Totul este în trecut. Relațiile noastre s-au degradat. Acesta este în întregime meritul Statelor Unite", a spus Vladimir Putin, potrivit Interfax.

"Ei au fost cei care, după prăbușirea URSS, au început să revizuiască rezultatele celui de-al Doilea Război Mondial, construind o lume în stil american, în care există un singur maestru, un singur maestru. Pentru a face acest lucru, au început să facă nepoliticos distruge toate bazele ordinii mondiale, puse după cel de-al Doilea Război Mondial, pentru a înlătura moștenirea de la Yalta și Potsdam”, a spus el și a subliniat că Statele Unite au încercat să remodeleze lumea pentru sine.

Putin a spus că dacă SUA va testa arme nucleare, Rusia va face același lucru

Dacă Statele Unite vor testa noi tipuri de arme nucleare, Rusia va face același lucru, a spus președintele rus Vladimir Putin.

"Unele figuri de la Washington, știm cu siguranță, se gândesc deja la posibilitatea testării naturale a armelor lor nucleare. SUA dezvoltă noi tipuri de arme nucleare. Există astfel de informații", a spus Putin în mesajul său adresat Adunării Federale a Federației Ruse.

"În această situație, Ministerul Apărării și Rosatom trebuie să se asigure că sunt pregătiți pentru testarea armelor nucleare rusești. Desigur, nu vom fi primii care vor face acest lucru. Dar dacă Statele Unite vor testa, atunci o vom face. Nimeni nu ar trebui să-și facă iluzii periculoase că acea paritate strategică globală ar putea fi distrusă", a spus președintele rus.

Președintele Federației Ruse consideră absurdă cererea NATO de a reveni cu inspecții la bazele nucleare rusești

Președintele rus Vladimir Putin a considerat absurdă cererea NATO de admitere a inspecțiilor la bazele nucleare ale Rusiei.

"La începutul lunii februarie a acestui an, Alianța Nord-Atlantică a făcut o declarație cu cererea reală ca Rusia, după cum se spune, să revină la punerea în aplicare a Tratatului privind armele ofensive strategice, inclusiv admiterea inspecțiilor la instalațiile noastre de apărare nucleară. Nici măcar nu știu cum să-i numesc: un fel de teatru al absurdității", a spus Putin, adresându-se Adunării Federale a Federației Ruse.

Liderul rus a spus că noile complexe strategice de la sol sunt în serviciu de luptă în Federația Rusă.

"Acum o săptămână, am semnat un decret privind punerea în serviciu de luptă a unor noi complexe strategice la sol, vor să-și bage nasul și acolo?", a spus el.


Discursul lui Biden din Polonia nu va fi un răspuns la mesajul lui Putin

Discursul pe care președintele american Joe Biden urmează să îl țină marți la Varșovia nu a fost conceput ca un răspuns la discursul președintelui rus Vladimir Putin, a declarat Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al liderului SUA.

"Nu am planificat aceast discurs ca un fel de răspuns... Acesta nu este un concurs de retorică cu nimeni", a spus Sullivan, citat de presa europeană.

Potrivit acestuia, Biden va avea un discurs despre "valorile și viziunea despre cum ar trebui să arate lumea pe care încercăm să o construim și să o protejăm".

"Discursul lui Biden se va concentra în principal pe conflictul din Ucraina, dar, bineînțeles, pe confruntarea mai largă dintre acei agresori care încearcă să distrugă principii fundamentale și acele democrații pe care le unim pentru a încerca să le apărăm", a spus Sullivan.

Anterior, a fost raportat că Joe Biden se află în Polonia, după ce ieri a fost într-o ivizită secretp la Kiev. El urmează să țină un discurs mai târziu, abordând și subiectul Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel