Data publicării:

Vladimir Putin, inspecție neanunțată la sediul Districtului Militar de Sud, după o vizită în Kazahstan

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp
Vladimir Putin, inspecție neanunțată la sediul Districtului Militar de Sud, după o vizită în Kazahstan / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin, inspecție neanunțată la sediul Districtului Militar de Sud, după o vizită în Kazahstan / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin a vizitat sediul Districtului Militar de Sud din Rostov-pe-Don.

După vizita sa în Kazahstan, președintele rus Vladimir Putin s-a oprit la Rostov-pe-Don, unde a inspectat sediul Districtului Militar de Sud, a primit rapoarte despre progresul Districtului Militar de Nord și s-a familiarizat cu noi modele de echipamente militare, scrie Interfax.

"Vladimir Putin, după ce și-a încheiat vizita oficială la Astana, a zburat la Rostov, unde a vizitat sediul Districtului Militar de Sud", a declarat secretarul de presă prezidențial rus, Dmitri Peskov.

Putin a fost însoțit la sediul Districtului Militar de Sud de către ministrul Apărării Serghei Șoigu, de șeful Statului Major General al Ministerului rus al Apărării, Valeri Gerasimov, și de alți lideri militari.

"Vladimir Putin a fost familiarizat cu noi tipuri de echipamente militare și a făcut rapoarte despre progresul operațiunii militare speciale", a adăugat Peskov.

De ce orașul Rostov pe Don

Rostov pe Don, situat în sudul Rusiei, este cel mai mare oraș din regiunea Rostov și servește ca capitală a acestei regiuni. Orașul se află la aproximativ 100 de kilometri de granița cu Ucraina și găzduiește comandamentul militar rus din sud. Aici, Armata a 58-a a Rusiei se implică în lupte împotriva contraofensivei Kievului în sudul Ucrainei.

Centrul de comandă al grupului comun de forțe ruse în Ucraina este, de asemenea, localizat în Rostov, făcând orașul un centru logistic crucial pentru armata rusă în această regiune.

Şoigu a spus că Rusia respinge dictaturile ţărilor occidentale conduse de Statele Unite

Rusia respinge dictatura și presiunea politică din partea Statelor Unite și a altor țări occidentale, iar împreună cu Nicaragua și alți aliați le vor contracara amenințările, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

"Respingem dictatele și presiunile politice care se răspândesc în lume ca urmare a tranziției statelor occidentale conduse de Statele Unite de la diplomație la șantaj și amenințări. Împreună cu Nicaragua și alți oameni care au aceleași opinii, vom contracara acest lucru și vom atrage atenția asupra inadmisibilității unui astfel de comportament”, a spus Șoigu în cadrul negocierilor cu comandantul șef al armatei Republicii Nicaragua, Julio Aviles Castillo, la Moscova, marți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel