Vladimir Putin îi felicită pe mercenarii din grupul Wagner pentru capturarea oraşului ucrainean Bahmut. Le-a promis și premii
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vladimir Putin îi felicită pe mercenarii din grupul Wagner pentru capturarea oraşului ucrainean Bahmut. Le-a promis și premii / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin îi felicită pe mercenarii din grupul Wagner pentru capturarea oraşului ucrainean Bahmut. Le-a promis și premii / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin i-a felicitat duminică pe militarii ruşi şi pe mercenarii din grupul Wagner pentru capturarea oraşului Bahmut.

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a felicitat duminică pe militarii ruşi şi pe mercenarii din grupul Wagner pentru "eliberarea" oraşului Bahmut, pe care îl identifică cu numele său din perioada sovietică, Artiomovsk, relatează Agerpres, citând Reuters.

Într-un comunicat publicat pe site-ul Kremlinului, Putin afirmă că lupta, cea mai lungă din războiul de 15 luni, s-a încheiat cu victoria Rusiei şi că toţi cei care au excelat în tabăra rusă vor fi recompensaţi de stat.

"Şeful statului a felicitat grupurile de asalt ale Wagner, precum şi membrii unităţilor Forţelor Armate Ruse care le-au furnizat sprijinul necesar şi acoperire pe flancuri, pentru încheierea operaţiunii de eliberare a Artiomovks", se menţionează în comunicat.

Vladimir Putin: Toţi cei care s-a distins vor fi premiaţi de stat



"Toţi cei care s-a distins vor fi premiaţi de stat", se mai menţionează în comunicat.

Pe de altă parte, preşedintele ucrainean, despre care presa internaţională a scris că a părut să confirme pierderea Bahmut la summitul G7 de la Hiroshima, a retractat duminică prin purtătorul său de cuvânt.

"Întrebarea jurnalistului: ruşii susţin că au cucerit Bahmut", a scris Serhii Nikiforov pe Facebook. "Răspunsul preşedintelui: Cred că nu".

"În acest mod, preşedintele a negat cucerirea Bahmut", a adăugat Nikiforov în ucraineană.

VEZI ȘI: Ucraina a pierdut Bahmut? Ce i-a spus Zelenski lui Joe Biden, după ce Moscova a revendicat cucerirea completă a oraşului. "O tragedie!"

Ce anunțase ieri Prigojin

Liderul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a anunţat sâmbătă că forţele ruse controlează în întregime oraşul Bahmut din estul Ucrainei, teatrul uneia din cele mai sângeroase bătălii de când Rusia a invadat Ucraina, transmite Reuters.

Agenţia nu a reuşit să confirme din surse independente afirmaţia lui Prigojin, care a fost contrazis de un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, Serhi Cervatîi, care a fost categoric: "Nu este adevărat. Unităţile noastre luptă la Bahmut".

Prigojin a apărut într-o înregistrare video, purtând uniformă de luptă, în faţa unei formaţii de luptători cu steaguri ruseşti şi ale Wagner, şi a declarat, pe fundalul sonor al unor explozii îndepărtate, că "astăzi la orele 12, Bahmutul a fost cucerit în întregime" şi că "am cucerit întreg oraşul, casă cu casă".

El a adăugat că mercenarii din subordinea sa urmează să se retragă de pe poziţiile de la Bahmut joia viitoare, pentru refacere şi odihnă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel