Vladimir Putin, discuție cu Recep Tayyip Erdogan
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Putin i se plânge lui Erdogan că NATO trimite arme pentru Ucraina / Foto: Kremlin.ru
Putin i se plânge lui Erdogan că NATO trimite arme pentru Ucraina / Foto: Kremlin.ru
Putin plănuiește să discute cu Erdogan miercuri, 4 ianuarie.

Preşedintele rus Vladimir Putin intenţionează să discute miercuri, 4 ianuarie, cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat secretarul de presă al şefului statului rus Dmitri Peskov.

Marți, Peskov, la solicitarea Interfax, a confirmat că Putin are programată o conversație cu Erdogan miercuri, după cum a declarat anterior un reprezentant al liderului turc.

"Da, într-adevăr", a spus Peskov.

Putin i-a transmis un mesaj președintelui Braziliei

Președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko, a transmis noului președinte al Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, un mesaj de la omologul său rus, Vladimir Putin, și l-a invitat să viziteze Moscova.

"Timp de aproape o oră, am vorbit foarte înțeles, foarte interesați. Am transmis un mesaj scris al președintelui Federației Ruse cu un profund respect președintelui Braziliei și, de asemenea, i-am confirmat că îl așteptăm la Moscova de îndată ce programul lui va permite asta și de îndată ce își poate realiza vizita în Federația Rusă",  a spus Matvienko reporterilor după întâlnirea cu Lula da Silva în Brasilia.

Potrivit purtătorului Consiliului Federației, la întâlnirea președintelui Braziliei cu delegația rusă a fost discutată întreaga gamă a relațiilor bilaterale dintre cele două state.

Matviyenko a sosit în capitala Braziliei pentru a participa la învestirea președintelui Luiz Inacio Lula da Silva, care a avut loc la 1 ianuarie.

Din delegație a făcut parte și vicepreședintele Consiliului Federației, Konstantin Kosachev, dar și șeful aparatului camerei superioare a parlamentului rus, Ghenadi Golov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel