Vladimir Putin, discuție cu președintele Cubei. Ce au stabilit
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vladimir Putin, discuție cu președintele Cubei. Ce au stabilit / Foto: Pixabay
Vladimir Putin, discuție cu președintele Cubei. Ce au stabilit / Foto: Pixabay
Vladimir Putin a avut discuție telefonică cu președintele Cubei.

Luni, președintele rus Vladimir Putin a avut o conversație telefonică cu președintele Republicii Cuba, Miguel Diaz-Canel Bermudez, a informat serviciul de presă al Kremlinului, scrie Interfax.

„A avut loc un schimb aprofundat de opinii pe tema cooperării bilaterale comerciale, economice și investiționale. Președintele Cubei a mulțumit pentru asistența umanitară acordată Republicii, inclusiv în lupta împotriva infecției cu coronavirus. Probleme de coordonare ulterioară a acțiunilor cele două țări pe arena internațională în conformitate cu principiile parteneriatului strategic și tradițiile de prietenie și înțelegere reciprocă.

Intenția de a colabora strâns pentru consolidarea relațiilor bilaterale a fost confirmată și s-a convenit asupra intensificării contactelor la diferite niveluri, transmite serviciul de presă.

Posibilitatea desfășurării de rachete rusești în Cuba sau în Venezuela



Pe 13 ianuarie, adjunctul ministrului rus de externe Serghei Ryabkov, răspunzând la o întrebare a RTVI, despre posibilitatea desfășurării de rachete rusești în Cuba sau în Venezuela, dacă negocierile privind garanțiile de securitate eșuează, a spus că nu vrea „să confirme, nici să excludă nimic”.

NATO a remarcat că unii membri ai alianței ar putea fi îngrijorați de trimiterea de rachete rusești în regiune. Consilierul pentru securitate națională al președintelui Statelor Unite, Jake Sullivan, a promis o reacție decisivă din partea Washingtonului la o astfel de mișcare a Moscovei.

Ministerul de Externe al Rusiei, acuză o „isterie” din Occident



Mai târziu, Ministerul de Externe al Rusiei și-a exprimat, la rândul său, surprinderea de „isteria” din Occident în legătură cu remarcile lui Ryabkov cu privire la Cuba și Venezuela. Ministerul a apreciat declarația sa ca pe un simplu refuz de a oferi un răspuns direct la întrebarea legată de posibilele planuri militar-politice ale Federației Ruse în legătură cu Cuba și Venezuela.

VEZI ȘI: Boris Johnson, semnal de alarmă: Invadarea Ucrainei de către Rusia ar duce la o nouă Cecenie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel