Vladimir Putin, despre Volodimir Zelenski și garantarea separarării forţelor în Donbas
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, nu poate garanta separarea forţelor în Donbas din cauza naţionaliştilor ucraineni care se opun acestui proces, a declarat vineri şeful statului rus Vladimir Putin, informează EFE.

Am convenit să separăm forţele, însă preşedintele ucrainean nu poate garanta separarea forţelor şi a echipamentului militar, pur şi simplu nu poate, a insistat Putin, citat de agenţia oficială rusă TASS. Şeful Kremlinului, care participă la summitul Comunităţii Statelor Independente (CSI) din Aşhabad, în Turkmenistan, a explicat că în regiune au sosit formaţiuni armate naţionaliste ucrainene şi au declarat că, dacă armata ucraineană se va retrage de pe poziţii, ele vor ocupa aceste poziţii.

Putin a afirmat că reprezentanţii autoproclamatelor republici proruse Lugansk şi Doneţk au informat în câteva rânduri cu privire la disponibilitatea lor de a-şi retrage efectivele, lansând focuri de avertisment, însă nu au obţinut niciun răspuns din partea armatei ucrainene. Este nevoie de voinţă politică, a subliniat preşedintele rus, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel