Data publicării:

Vladimir Putin despre aderarea Rusiei la NATO, invadarea Poloniei, războiul din Ucraina și "spionii" americani

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
În cadrul interviului istoric cu jurnalistul american Tucker Carlson, președintele Vladimir Putin a dezvăluit conversații pe care acesta le-a avut cu Bill Clinton despre intrarea Rusiei în NATO, dar și multe altele.

În timpul unui lung interviu cu fostul prezentator Fox News Tucker Carlson, președintele rus a declarat că l-a întrebat pe președintele Clinton dacă țara sa ar putea adera la alianță atunci când acesta a vizitat Kremlinul în 2000.

Rusia în NATO

El susține că Bill Clinton a sugerat inițial că ar fi posibil, înainte de a reveni asupra declarației mai târziu, în aceeași seară.

Vorbind prin intermediul unui translator, președintele Putin a declarat: "L-am întrebat: 'Bill, crezi că dacă Rusia ar cere să adere la NATO, crezi că acest lucru s-ar întâmpla?' ".

"Dintr-o dată, el a spus: 'Știți, este interesant. Cred că da' ", a afirmat Putin.

"Dar seara, când ne-am întâlnit la cină, a spus: 'Știți, am vorbit cu echipa mea, nu, nu este posibil acum' ", a continuat să explice președintele rus.

Războiul din Ucraina și "denazificarea"

Într-o conversație care s-a întins pe parcursul a mai bine de două ore, Putin a vorbit pe larg despre viziunea sa asupra istoriei Rusiei și despre relația națiunii cu Ucraina din secolul al IX-lea până în prezent.

În ceea ce privește subiectul războiului din Ucraina, el i-a spus lui Carlson - care a fost un critic vocal al sprijinului SUA pentru Kiev - că ar fi pregătit să negocieze pacea cu Volodymyr Zelenski, dar a adăugat că Rusia nu și-a atins încă obiectivele în țară, inclusiv "denazificarea".

Putin a declarat: "Noi nu am refuzat niciodată negocierile, într-adevăr. Auzim tot timpul: 'Este Rusia pregătită?' "

"Da, nu am refuzat. Ei au fost cei care au refuzat în mod public. Ei bine, să își anuleze decretul [de a nu negocia cu Rusia] și să intre în negocieri. Noi nu am refuzat niciodată", a mai adăugat liderul de la Kremlin.

Putin a mai afirmat că "nu-și mai amintește" ultima dată când a vorbit cu președintele Biden și că înfrângerea Rusiei pe câmpul de luptă este "imposibilă".

El a spus: "Până acum, a existat agitația și țipetele legate de provocarea unei înfrângeri strategice a Rusiei pe câmpul de luptă. Dar acum se pare că se ajunge la concluzia că este dificil de realizat, posibil, chiar deloc."

"În opinia mea, este imposibil prin definiție. Nu se va întâmpla niciodată. Mi se pare că acum cei care sunt la putere în Occident au ajuns să realizeze și ei acest lucru", spune Vladimir Putin

Invadarea Poloniei, Letoniei sau a altei țări NATO

Președintele rus a mai spus că nu are "niciun interes" să atace Polonia sau Letonia, afirmând că ar face acest lucru doar dacă oricare dintre aceste țări ar ataca Rusia.

"Este împotriva bunului simț să ne implicăm într-un fel de război global, iar un război global va aduce întreaga omenire în pragul distrugerii. Este evident", spune el.

Cu toate acestea, trebuie amintit că, în ianuarie 2022, Putin a declarat că nu are planuri de a invada Ucraina, cu doar câteva zile înainte de a trimite tancuri și trupe peste graniță.

"Spionii" americani

În ceea ce privește subiectul reporterului Evan Gershkovici de la Wall Street Journal, care se află într-o închisoare rusă de aproape un an, Putin a declarat că nu ar "exclude" returnarea jurnalistului în SUA, cu condiția ca SUA să ia "măsuri reciproce".

Rusia l-a acuzat pe Gershkovici că ar fi un spion american, lucru pe care SUA îl neagă, conform Sky News.

CITEȘTE ȘI: Rusia acuză de spionaj. A fost prelungită detenția unui jurnalist american care ar fi "furat secrete de stat referitoare la complexul militar-industrial"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel