Vladimir Putin, confruntat direct de un apropiat chiar de ziua sa. A fost criticat pentru greşelile din războiul din Ucraina
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse, a împlinit 70 de ani vineri, 7 octombrie, însă nu a avut o zi liniştită. Un membru al cercului său de încredere l-ar fi confruntat cu privire la greşelile făcute în războiul din Ucraina. 

Conform unor informaţii furnizate presei de Serviciile Secrete Americane, omul de încredere al lui Putin s-ar fi plâns de "managementul prost al efortului de război şi de greşeli" făcute de cei care luptă în Ucraina. 

Aceasta este cea mai clară dovadă de rebeliune în sânul elitei ruseşti, scrie Daily Mail, dar şi a faptului că apropiaţii nu se mai tem să îl înfrunte pe Putin.

Mai mulţi oficiali ruşi au descris situaţia de la Kremlin ca fiind "aproape de limită" şi spun că în curând ar putea avea loc o revoltă internă, dacă războiul continuă să fie înclinat în favoarea Ucrainei. 

Politolog rus: Putin "vrea să ia lumea cu el când moare. Decizia pentru folosirea armelor nucleare e deja luată"

Valery Solovey, fost profesor la Institutul de Relaţii Internaţionale din Moscova şi politolog, a făcut această afirmaţie cu doar câteva ore înainte ca preşedintele Federaţiei Ruse să împlinească 70 de ani. Declaraţia vine şi în contextul în care Biserica Ortodoxă Rusă a ţinut o rugăciune specială pentru sănătatea preşedintelui rus în weekend, în ciuda insistenţelor oficialilor de la Kremlin că Putin este complet sănătos. 

"De principiu, decizia de a folosi sau de a face o demonstraţie cu arme nucleare tactice este luată. Întrebarea este când, cum şi unde. Nu am niciun dubiu că vom ajunge pe marginea prăpastiei, a morţii, dar ştiu că vom fi capabili să ne revenim. Vom trece şi peste asta", a declarat Solovey, citat de Daily Mail.  

Acesta spune că actuala situaţie este mai periculoasă şi mai aproape de "apocalipsa nucleară" decât criza rachetelor nucleare din Cuba, din timpul Războiului Rece. 

"Totul pentru că preşedintele rus Vladimir Putin are intenţii serioase să demonstreze capacitatea unor arme nucleare. Putin nu îşi poate permite să fie înfrânt. Mai are doar doi aşi în mânecă. Mobilizarea, de care se foloseşte deja, şi armele nucleare. El e într-o stare fiziologică extrem de precară", a completat profesorul. 

CITEŞTE AICI MAI MULTE

Putin împlinește 70 de ani. Două aspecte de temut din astrograma celui mai controversat lider al lumii de azi

„Vladimir Putin, președintele Rusiei, s-a născut pe 7 octombrie 1952, în Sankt Petersburg, sau, mai bine spus, aceasta este data de naștere oficială. Spun asta pentru că atât din astrograma sa, cât și din articolele despre viața asta, Putin este destul de discret”, a precizat astrologul Daniela Simulescu. „După cum observăm, este un nativ Balanță. Profit de această ocazie să vă mai comunic încă o dată că nu zodia contează, ci alte aspecte. Pentru că, dacă vom citi despre oamenii născuți in această zodie, vom vedea că sunt diplomați, manierați, sociabili, corecți și dornici de echilibru. Da, Vladimir Putin asta crede că este: un om al dreptății. Luna, energia inconștientă, se afla în Gemeni. O fi el Balanță, însă nevoia interioară principală este de a se adapta de fiecare dată. De a asculta toate părțile, de a le face să creadă că este de acord cu ele, chiar dacă asta înseamnă să spună ceva unora și altceva altora”, a punctat Daniela Simulescu. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel