Vladimir Putin ar urma să anunțe schimbarea statutului "operațiunii speciale" din Ucraina, potrivit presei ruse
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 05 oct 2022, 16:35
WhatsApp
Vladimir Putin vrea pace cu NATO, dar nu spune nimic de oprirea invaziei: „Haideți să nu ne mai dușmănim”
Vladimir Putin vrea pace cu NATO, dar nu spune nimic de oprirea invaziei: „Haideți să nu ne mai dușmănim”
Presa rusă a scris că Putin se va adresa rușilor cu o declarație despre schimbarea statutului "operațiunii speciale" din Ucraina.

Vladimir Putin s-ar putea adresa rușilor miercuri, 5 octombrie. Probabil că se va referi la schimbarea statutului "operațiunii speciale" din Ucraina, a scris astăzi Obozrevatel

Acest lucru a fost raportat de mass-media de propagandă rusă. În același timp, judecând după declarațiile altor oficiali ruși și ale "autorităților" zonelor ocupate din Ucraina, ar putea fi vorba despre un anunț despre Crimeea.

Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a spus că "din cauza nivelului crescut al amenințărilor teroriste, lacunele de securitate trebuie eliminate imediat" în peninsula Crimeea. În plus, "șeful" Crimeei, Serghei Aksyonov, a sugerat anterior că, după "atașarea" de noi regiuni la Rusia, acolo va fi desfășurată "o operațiune antiteroristă".

Ce spune Peskov

Ulterior, secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a negat această informație, spunând că Putin nu intenționează să se adreseze rușilor astăzi.

Amintim că în 30 septembrie, Putin a anunțat anexarea ilegală a teritoriilor Ucrainei ocupate de Rusia. Dictatorul a cerut în mod cinic țării vecine să înceteze imediat ostilitățile și să revină la masa negocierilor. Putin a numit agresiunea rusă împotriva Ucrainei "un război declanșat de regimul de la Kiev". Volodimir Zelenski a declarat nule și ilegale decretele lui Vladimir Putin privind anexarea de către Rusia a regiunilor Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie.

Războiul din Ucraina intră într-o fază periculoasă, avertizează șeful diplomaţiei europene

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe, Josep Borrell, a avertizat miercuri că războiul din Ucraina intră într-o nouă fază "periculoasă" şi într-un "scenariu înfricoşător", deoarece Rusia înregistrează eşecuri în conflictul convenţional şi ameninţă cu folosirea armelor nucleare, transmite EFE.

"Războiul a intrat într-o nouă fază. O fază fără îndoială periculoasă, pentru că ne aflăm în faţa unui scenariu înfricoşător, în privinţa căruia nu trebuie să închidem ochii", a declarat Borrell într-o intervenţie în plenul Parlamentului European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg.

Şeful diplomaţiei europene a spus că veştile de pe câmpul de luptă "sunt bune pentru Ucraina", care "reia ofensiva". În schimb, a avertizat că acest conflict este vun război convenţional în care este implicată o putere nucleară, o putere nucleară care în acest moment înregistrează eşecuri în conflictul convenţional şi care ameninţă cu folosirea armei nucleare". "Este un scenariu cu siguranţă îngrijorător în care trebuie să demonstrăm că sprijinul nostru pentru Ucraina nu slăbeşte", a insistat el. Borrell a explicat că forţele ucrainene avansează pe trei fronturi, însă a amintit că Rusia 'continuă să aibă superioritatea numerică şi superioritate de foc (...)". Din acest motiv, Borrell a explicat că forţele ucrainene dezvoltă o tactică de luptă "extraordinar de agilă, de o inteligenţă ieşită din comun, înconjurând zonele forte ruse, creând "insule"' care ajung să fie distruse chiar de însăşi retragerea armatei ruse", iar în acest fel ucrainenii "îşi limitează pierderile şi înaintează pe câmpul de operaţiuni într-o manieră pe care nimeni nu a putut-o anticipa". Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?