Data actualizării:
Data publicării:

Vladimir Putin a vorbit pentru prima dată despre un război civil în Rusia

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Președintele rus Vladimir Putin a vorbit pentru prima dată despre un război civil în Rusia. Liderul de la Kremlin le-a mulțumit, în urmă cu foarte puțin timp, soldaților care au intervenit în timpul insurecției grupării de mercenari Wagner.

Vladimir Putin le-a spus forțelor de securitate că „practic au oprit un război civil” în abordarea revoltei lui Wagner din weekend, într-un discurs puternic despre insurecția eșuată a grupului paramilitar.

„Ați apărat constituția, viețile și libertatea cetățenilor noștri. Ne-ați salvat patria de la haos, ați oprit practic un război civil”, a spus Putin, marți, la Kremlin.

Tentativa de rebeliune a șefului lui Wagner, Evgheni Prigojin, a declanșat un weekend de haos pentru liderul de la Kremlin, la un moment dat părând să amenințe Moscova și expunând și mai multă dezbinare între oficialii ruși în timpul războiului din Ucraina.

Președintele Vladimir Putin a declarat că personalul de securitate, implicat în rezistența revoltei eșuate a lui Wagner de sâmbătă, „nu a tresărit”, că armata nu trebuie să îndepărteze unitățile din prima linie din război și a adăugat că au existat victime în weekend. 

El a mai spus că unităţile militare ruse „au asigurat funcţionarea fiabilă a celor mai importante centre de control strategic, inclusiv facilităţile de apărare, securitatea regiunilor de frontieră, puterea forţelor noastre armate” şi „au continuat să lupte eroic pe front. ”

„Nu a trebuit să scoatem unități de luptă din zona de operațiuni militare speciale. Tovarășii noștri au căzut în confruntarea cu rebelii”, a spus el.

„Într-o situație dificilă, ați acționat clar, într-o manieră bine coordonată, prin faptă ați dovedit loialitatea față de poporul Rusiei și față de jurământul militar, ați arătat responsabilitatea pentru soarta patriei și viitorul ei”, a spus Putin la evenimentul găzduit de Kremlin.

Putin a adus luni un omagiu piloților armatei ruse care au murit în timp ce luptau împotriva trupelor Wagner, spunând că aceștia au dat dovadă de „curaj și sacrificiu de sine”, potrivit CNN

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel