Vladimir Putin a semnat legea privind eliminarea limitei de vârstă pentru serviciul militar
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vladimir Putin a semnat legea privind eliminarea limitei de vârstă pentru serviciul militar / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin a semnat legea privind eliminarea limitei de vârstă pentru serviciul militar / Foto: Kremlin.ru
Președintele rus Vladimir Putin a semnat legea privind eliminarea limitei de vârstă pentru serviciul militar.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege prin care este eliminată limita de vârstă pentru încheierea primului contract de serviciu militar. Textul legii este publicat pe portalul oficial de internet al informațiilor juridice, scrie Interfax.

Anterior, în nota explicativă a legii, distribuită în Duma de Stat, s-a remarcat că „pentru utilizarea armelor de precizie, exploatarea armelor și a echipamentelor militare, este nevoie de specialiști de înaltă profesie”, iar aceștia, de regulă, devin astfel la vârsta de 40-45 de ani.

Până acum legea prevedea că cetățenii cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani au dreptul de a încheia primul contract de serviciu militar, iar cetățenii străini, dacă au vârsta între 18 și 30 de ani. Odată cu semnarea de către Putin a acestei noi legi, limita superioadă de vârstă pentru serviciul militar va fi eliminată.

Implementarea legii va contribui la „atragerea de specialiști în specialități populare, legate în primul rând de civili (suport medical, inginerie, întreținere, operare, comunicații) pentru serviciul militar în cadrul unui contract”, se arată în document.

Legea a fost propusă de deputații Rusia Unită, Andrei Kartapolov și Andrei Krasov. Legea a fost adoptată de Duma de Stat pe 25 mai, în aceeași zi a fost aprobată de Consiliul Federației. Experții militari din Occident susțin că graba cu care a fost dezbătut și votat acest proiect de lege sugerează că informațiile potrivit cărora forțele armate ruse s-ar confrunta cu o lipsă de recruți ar putea fi corecte. De altfel. Rusia a pierdut numeroși locotenenți și generali în războiul din Ucraina.

Putin ar fi demis comandanți de top din cauza eșecurilor militare

Ministerul britanic al Apărării a susținut că Rusia ar fi dat afară o serie de comandanți de rang înalt din armată pentru performanțe insuficiente în războiul din Ucraina.

De asemenea, documentul ministerului acuză Kremlinul că a condus o operațiune militară și de securitate plină de "mușamalizări și țapi ispășitori" - o acuzație adeseori lansată Moscovei, și nu doar de către Marea Britanie.

O listă a celor despre care se crede că au fost dați afară de Vladimir Putin îi include pe generalul-locotenent Serhiy Kisel, care a comandat Armata de tancuri de elită 1 a Gărzii, pentru că nu a reușit să captureze Harkovul și pe viceamiralul Igor Osipov, care a comandat Flota rusă din Marea Neagră, în urma scufundării crucișătorului Moskva în aprilie. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel