Vladimir Putin a promulgat legea privind anexarea celor patru regiuni ucrainene
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Președintele rus Vladimir Putin a promulgat legea privind anexarea regiunilor Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie.

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat miercuri legea care oficializează anexarea a patru regiuni din Ucraina, controlate parţial de forţele ruse, a relatat agenţia oficială de presă TASS, preluată de Reuters.

Anexarea vizează regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, ce reprezintă în jur de 18% din teritoriul recunoscut internaţional al Ucrainei.

Rusia a declarat anexările după ce a organizat ceea a a numit referendumuri în zonele ocupate în Ucraina.

Guvernele occidentale şi Kievul au declarat că scrutinele au încălcat dreptul internaţional, au fost coercitive şi nereprezentative, scrie Agerpres.

Retrageri masive ale rușilor din regiunea Herson. Hărțile Ministerului Apărării de la Kremlin prezintă o contraofensivă fulger a ucrainenilor

Forțele ruse care ocupă regiunea Herson, din sudul Ucrainei, a Mării Negre, au suferit pierderi teritoriale serioase în ultimele zile, arată hărțile publicate de Ministerul Apărării de la Moscova.

Briefing-ul zilnic video al ministerului nu a menționat nicio retragere, dar hărțile incluse au arătat că forțele ruse nu mai dețin controlul asupra satului Dudchany de pe malul de vest al râului Nipru, unde forțele ucrainene au făcut eforturi pentru a revendica teritoriul capturat la începutul ofensivei Moscovei.

În regiunea de nord-est Harkov, hărțile ministerului apărării au arătat că forțele ruse au părăsit poziții pe malul de vest al râului Oskil. Se pare că ei s-au retras la aproximativ 20 km (12,4 mile) spre est, până la granița provinciei Luhansk, după o contraofensivă a armatei Kievului în această lună.

Zelenski a confirmat o contraofensivă puternică a armatei Kievului

Președintele Volodimir Zelenski a declarat marți că armata ucraineană a făcut progrese majore și rapide împotriva forțelor ruse și a eliberat de ocupație zeci de orașe din sudul și estul țării (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel